αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μπορείς να κάνεις πιο γρήγορο το laptop σου με ένα απλό usb stick (αν έχεις laptop με χαμηλή RAM)

Πως μπορείς να κάνεις πιο γρήγορο το laptop σου με ένα απλό usb stick (αν έχεις laptop με χαμηλή RAM)

Αν έχετε υπολογιστή που έχει εγκατεστημένα Windows 7 και πάνω, και η μνήμη RAM είναι σχετικά μικρής χωρητικότητας, μπορείτε με ένα φλασάκι να αυξήσετε τις επιδόσεις του δίνοντας στην ουσία περισσότερη εικονική μνήμη! Αυτό επιτυγχάνεται, με την ενσωματωμένη λειτουργία ονόματι “ReadyBoost” που μας παρέχει  η Microsoft και την παρουσιάζει αναλυτικά το Dwrean.net.

Φυσικά, και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, διαφορά θα δείτε στην ταχύτητα του υπολογιστή σας αν έχετε λιγότερο από 2 GB RAM εγκατεστημένη.

Πως κάνουμε την διαδικασία του “ReadyBoost”:

Αφού βάλουμε ένα φλασάκι στην usb θύρα του υπολογιστή μας, θα πάμε στην καρτέλα “ο Υπολογιστής μου” και θα κάνουμε δεξί κλικ->ιδιότητες στο εικονίδιο του φλασάκι μας. Στη συνέχεια θα επιλέξουμε την καρτέλα “ReadyBoost”. Εκεί θα κλικάρουμε την δεύτερη επιλογή: “Αποκλειστική χρήση αυτής της συσκευής από το ReadyBoost”.

Πιο κάτω βλέπουμε μια μπάρα όπου μπορούμε να ορίσουμε τον χώρο που θα δεσμεύσει ο υπολογιστής μας για την αύξηση της ταχύτητας. Εσείς, μπορείτε να επιλέξετε όλο τον διαθέσιμο χώρο για καλύτερα αποτελέσματα. (καλό είναι να έχουμε φλασάκι χωρητικότητας πάνω από 2 GB).

Αυτό ήταν! Αφού πατήσουμε το κουμπί «Εφαρμογή», το φλασάκι μας θα επιτελεί καθήκοντα επιπλέον διαθέσιμης εικονικής μνήμης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − one =