αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση ως 8.000 δολάρια από το FB, αν ήσουν μέσα στα προφίλ που παραβιάστηκαν

Πως μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση ως 8.000 δολάρια από το FB, αν ήσουν μέσα στα προφίλ που παραβιάστηκαν

Οι χρήστες του Facebook, οι οποίοι έπεσαν θύματα των χάκερ την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να λάβουν αποζημίωση από την εταιρεία ύψους 8.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με ειδικούς, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Sun, η αποζημίωση που μπορεί να διεκδικήσει κάποιος μπορεί να ανέλθει σε χιλιάδες δολάρια, αν μπορεί ο χρήστης να αποδείξει ότι του προκάλεσε πρόβλημα ή άγχος. Όπως αναφέρει νομικός στην εφημερίδα, το άρθρο 82 των κανόνων GDPR επιτρέπει σε καθένα να κάνει αγωγή ή να διεκδικήσει αποζημίωση από το Facebook αν έχουν υποστεί υλική ή άλλη ζημιά.

Θυμίζουμε ότι το Facebook ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας που άφησε εκτεθειμένους περίπου 50 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών, με αποτέλεσμα χάκερ να πάρουν τον έλεγχο των λογαριασμών και να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα τους, την περασμένη εβδομάδα.

Το Facebook, που έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, έχει διορθώσει το πρόβλημα και έχει ενημερώσει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =