αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μπορείς να διαγράψεις το account σου στο Twitter μια για πάντα

Πως μπορείς να διαγράψεις το account σου στο Twitter μια για πάντα

Βαρεθήκατε το Twitter; Μην ανησυχείτε. Μπορείτε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας, εξαφανίζοντας όλα τα tweets σας, τους followers σας, τα αγαπημένα σας και διάφορα άλλα δεδομένα. Ο λογαριασμός σας (account) θα εξαφανιστεί από το Twitter σχεδόν αμέσως ενώ η πλήρης διαγραφή από τους servers της εταιρείας γίνεται μέσα σε 30 ημέρες.

Πώς λειτουργεί η απενεργοποίηση και η διαγραφή ενός Twitter account;

Για να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Twitter, πρέπει πρώτα να τον “απενεργοποιήσετε“. Όταν απενεργοποιείτε τον λογαριασμό σας, το Twitter αφαιρεί τα δεδομένα σας από τη πλατφόρμα μέσα σε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ο λογαριασμός σας βρίσκεται σε αναμονή για οριστική διαγραφή. Όπως είπαμε και παραπάνω, μετά από 30 ημέρες, το Twitter θα ξεκινήσει τη διαδικασία οριστικής διαγραφής του account σας και των σχετικών δεδομένων του. Μετά την οριστική διαγραφή του λογαριασμού, οποιοσδήποτε θα μπορεί να ανοίξει έναν νέο λογαριασμό χρησιμοποιώντας το προηγούμενο όνομα χρήστη σας.

Το Twitter δίνει την προθεσμία 30 ημερών, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας και να τον ενεργοποιήσετε ξανά σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη. Τα δεδομένα σας – συμπεριλαμβανομένων των tweets, των followers και των αγαπημένων – θα αποκατασταθούν επίσης μέσα σε λίγα λεπτά.

Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Twitter;

1.Για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Twitter, ανοίξτε τον browser της επιλογής σας και στη συνέχεια επισκεφθείτε το site του Twitter. Αν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας (iPhone, Android), ανοίξτε την εφαρμογή Twitter στη συσκευή σας.

2. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο Twitter account που θέλετε να διαγράψετε. Στο site, κάντε κλικ στο κουμπί “More” στην πλαϊνή στήλη. Στην εφαρμογή Twitter στη mobile συσκευή, πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

3. Στο μενού που ανοίγει (τόσο στο site όσο και στην εφαρμογή), επιλέξτε “Settings and Privacy“.

4. Πατήστε την επιλογή “Your Account“.

5. Στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, κάντε κλικ στο “Deactivate Your Account” (στο web) ή πατήστε “Deactivate Account” (στην εφαρμογή).

6. Θα δείτε μια οθόνη προειδοποίησης που εξηγεί πώς λειτουργεί η απενεργοποίηση. Κάντε κλικ ή πατήστε “Deactivate” για να συνεχίσετε με τη διαδικασία διαγραφής του Twitter account σας.

7. Επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και επιλέξτε “Deactivate“.

8. Τέλος, επιβεβαιώστε άλλη μια φορά επιλέγοντας “Yes, Deactivate“.

Το Twitter θα σας ενημερώσει ότι ο λογαριασμός σας είναι πλέον απενεργοποιημένος. Τα δεδομένα σας θα εξαφανιστούν από το site του Twitter μέσα σε λίγα λεπτά και μετά από 30 ημέρες θα γίνει οριστική διαγραφή των δεδομένων και από τους servers της εταιρείας.

Πώς να ενεργοποιήσετε ξανά το Twitter account σας;

Εάν αλλάξετε γνώμη, επισκεφτείτε ξανά το site του Twitter ή ανοίξτε την εφαρμογή Twitter στη mobile συσκευή σας και συνδεθείτε με το όνομα χρήστη (ή τη διεύθυνση email) και τον κωδικό πρόσβασής σας. Μόλις συνδεθείτε, ο λογαριασμός σας θα επανενεργοποιηθεί. Το Twitter μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να επαναφέρει όλα τα δεδομένα του λογαριασμού σας.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 3 =