αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μπορείς να δεις αν κάποιος άλλος έχει παραβιάσει το προφίλ σου στο Facebook

Πως μπορείς να δεις αν κάποιος άλλος έχει παραβιάσει το προφίλ σου στο Facebook

Η παραβίαση των κωδικών στο Facebook είναι ένας πρωταρχικός στόχους διαδικτυακών εγκληματιών και μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Αν υποψιάζεσαι ότι κάποιος έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σου, το Facebook σου επιτρέπει πολύ εύκολα να το εντοπίσεις αλλά και να προβείς στο log out του εν λόγω session.

Μπορείς να δεις εύκολα αν υπάρχει μια συσκευή συνδεδεμένη στο λογαριασμό σου που δεν αναγνωρίζεις ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Από desktop PC:

  • Πηγαίνουμε τέρμα δεξιά πάνω, κάνουμε κλικ στη φωτογραφία μας και επιλέγουμε Ρυθμίσεις και Απόρρητο και στη συνέχεια Ρυθμίσεις.
  • Στη συνέχεια από την αριστερή πλευρά επιλέγουμε το Ασφάλεια και Σύνδεση και το Facebook θα μας εμφανίσει την ενότητα Από που είστε συνδεδεμένοι. Μπορείς να πατήσεις το δείτε περισσότερα για να δεις όλες τις συσκευές που έχουν εισέλθει στο λογαριασμό σου.
  • Πατώντας σε κάποια από τις τρεις τελείες στη δεξιά πλευρά, μπορείς να επιλέξεις το Αποσύνδεση, για να αποσυνδεθεί το εν λόγω session άρα και η συσκευή.
  • Υπάρχει βέβαια και η επιλογή αποσύνδεση από όλες τις περιόδους σύνδεσης.

Από κινητό 

Από την εφαρμογή του Facebook στο κινητό μας επιλέγουμε το μενού με τις τρεις παύλες στη πάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέγουμε το Ρυθμίσεις και τέλος το Κωδικός Πρόσβασης και Ασφάλεια. Από εκεί θα μπορούμε να δούμε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες και να αποσυνδέσουμε εκείνες που δεν θέλουμε.

Πάντοτε να χρησιμοποιείς 2FA για τη δική σου ασφάλεια και φυσικά να έχεις δηλωμένο αριθμό κινητού. Αν όντως εντόπισες συσκευή που δεν αναγνωρίζεις, αποσύνδεσε το session με τον τρόπο που δείξαμε και άλλαξε αμέσως κωδικό πρόσβασης και γιατί όχι και email. Το ίδιο κάνε και στο email σου.

Πηγή: Techmaniacs.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 7 =