αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να γίνεις e-resident της Εσθονίας (με 100 ευρώ) και να ιδρύσεις την δική σου επιχείρηση

Πως μπορείς να γίνεις e-resident της Εσθονίας (με 100 ευρώ) και να ιδρύσεις την δική σου επιχείρηση

Αν έχεις ψαχτεί για να ιδρύσεις την δική σου επιχείρηση με έδρα κάπου εκτός Ελλάδος, τότε σίγουρα έχεις ακούσει για την περίπτωση της Εσθονίας. Και όχι άδικα. Αφού η συγκεκριμένη χώρα έχει καταφέρει να γίνει… digital. Κάτι που διευκολύνει και την επιχειρηματικότητα.

Εδώ και κάποια χρόνια η Εσθονία προσφέρει την επιλογή του e-resident. Μπορεί να σου δώσει ουσιαστικά «Ηλεκτρονική Υπηκοότητα». Η ψηφιακή αυτή ταυτότητα προσφέρει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εσθονίας αλλά και στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας. Το πρόγραμμα e-Residency προσφέρει σε startuppers, digital επιχειρηματίες και digital nomads την ελευθερία να ιδρύσουν αλλά και να διευθύνουν μια εταιρεία με τα προνόμια βάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και μάντεψε: Μπορούν να το κάνουν από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη χωρίς την γραφειοκρατία που συνήθως συνοδεύει την ίδρυση εταιρειών.

Η online τραπεζική της Εσθονίας προσφέρει σύγχρονες τραπεζικές λειτουργίες όπως συνάλλαγμα σε πολλαπλά νομίσματα. Ενώ όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν online χωρίς φυσική παρουσία.

Παράλληλα, η Εσθονική Ψηφιακή Ταυτότητα σας δίνει τη δυνατότητα να υπογράψετε έγγραφα online με την απαραίτητα νομική αυθεντικότητα. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι πολύ χρήσιμο για digital επιχειρηματίες και digital nomads.

Πως μπορείς να γίνεις… digital Εσθονός

Καταρχήν πρέπει να συμπληρώσεις την Online φόρμα e-Residency. Μια αρκετά γρήγορη διαδικασία. Απαραίτητα είναι τα εξής:

  • Μια ψηφιακή φωτογραφία σου συγκεκριμένων προδιαγραφών για την ταυτότητα
  • Μια φωτογραφία της ταυτότητας σου ή του διαβατηρίου σου σε ψηφιακή μορφή
  • Μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για την πληρωμή
  • 100 ευρώ για τα έξοδα

Αφού συμπληρώσεις την αίτηση, μετά από περίπου 2 εβδομάδες θα λάβεις ένα email με το αποτέλεσμα της αίτησης. Αν η αίτηση εγκριθεί, τότε σε 2 ακόμα εβδομάδες η ψηφιακή σου e-ταυτότητα θα βρίσκεται στην εκάστοτε πρεσβεία ή προξενείο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας και να την παραλάβεις.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το e-resident δεν σου προσφέρει άδεια παραμονής στην Εσθονία, ούτε κοινωνικά δικαιώματα στην χώρα ή οπουδήποτε αλλού. Επίσης δεν προσφέρει Υπηκοότητα, αλλά και καμία προξενική υποστήριξη από την Εσθονία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + nine =