αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μπορείς να βρεις κρυφές κάμερες σε Airbnb και δωμάτια ξενοδοχείων- Τα σημεία που πρέπει να τσεκαρεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως μπορείς να βρεις κρυφές κάμερες σε Airbnb και δωμάτια ξενοδοχείων- Τα σημεία που πρέπει να τσεκαρεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρκετοί από εσάς ίσως το έχετε ήδη σκεφτεί όταν πάτε σε ένα ξενοδοχείο ή κάποιο ενοικιαζόμενο κατάλλυμα: «Και τι γίνεται αν υπάρχουν κρυφές κάμερες;»

Ένας πρώην χάκερ, ο Μάρκους Χάτσινς, ειδικός πλέον στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, με ένα βίντεο αποκάλυψε σε ποια σημεία κρύβουν μυστικές κάμερες σε δωμάτια ξενοδοχείων ή Airbnb.

Σε αυτό ο πρώην χάκερ συνιστά να χρησιμοποιήσει κάποιος έναν φακό για να ελέγξει αν υπάρχουν συσκευές εγγραφής. «Για παράδειγμα δείτε αυτό τον συναγερμό πυρκαγιάς που τοποθετείται ακριβώς πάνω από το κρεβάτι. Ένας τρόπος για να διαπιστώσετε αν υπάρχει κάμερα είναι να ρίξετε ένα έντονο φως πάνω. Αν υπάρχει φωτογραφικός φακός από το φως που θα ρίξετε θα κάνει μια μπλε αντανάκλαση», λέει αρχικά ο Μάρκους.

Στη συνέχεια τσεκάρει το ψηφιακό ρολόι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι, ενώ λέει πως ένας φορτιστής USB θα μπορούσε να αποτελέσει κρυψώνα για κάμερα. «Αυτές οι κάμερες είναι πραγματικά πολύ μικρές και όπως μπορείτε να δείτε είναι εφικτό να κρυφτούν οπουδήποτε, ακόμη και σε μια τρύπα στον τοίχο», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να ελέγξετε για τυχόν ύποπτες συσκευές σε σημεία που βλέπουν προς το ντους, το κρεβάτι ή τη ντουλάπα», συνέχισε και έδειξε πώς με υπέρυθρες λυχνίες LED μπορείς να εντοπίσεις κάμερες νυχτερινής όρασης.

Ο Χάτσινς εξήγησε ότι το βίντεο δεν τραβήχτηκε σε πραγματικό δωμάτιο και πως ήταν σκηνοθετημένο έτσι ώστε να δείξει πως μπορείς να εντοπίσεις τις κρυφές κάμερες. Ωστόσο τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =