αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να βρίσκεις συνεχώς νέες ιδέες και να παράγεις περιεχόμενο; Εδώ είναι 5 τρόποι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πως μπορείς να βρίσκεις συνεχώς νέες ιδέες και να παράγεις περιεχόμενο; Εδώ είναι 5 τρόποι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Αν έφτιαχνα ένα top-10 με τις ερωτήσεις που μου κάνουν πιο συχνά με αφορμή το It’s Possible, σίγουρα θα έβαζα μέσα αυτή: «Μα καλά, πως μπορεί κάποιος να βρίσκει συνεχώς νέες ιδέες και να παράγει περιεχόμενο;».

Όντως, το να παράγεις συνεχώς περιεχόμενο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είτε έχεις ένα site, είτε ένα κανάλι στο YouTube, είτε ένα Podcast, είτε απλά ένα account στο Instagram. Δες όμως την πραγματικότητα: Ποιοι είναι π.χ. οι πιο πετυχημένοι YouTubers; Είναι αυτοί που έχουν μια συνέπεια και παράγουν συνεχώς νέο περιεχόμενο, σε σταθερή βάση, μέσα στα χρόνια. Άρα λοιπόν το να καταφέρεις να έχεις συνεχώς νέες ιδέες, είναι βασική προϋπόθεση για να φτάσεις στην επιτυχία, αν έχεις ένα project περιεχομένου.

Και πως μπορείς να βρίσκεις συνεχώς νέες ιδέες και να παράγεις περιεχόμενο; Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι, τους οποίους χρησιμοποιώ και εγώ.

1# Οι συζητήσεις με φίλους και γνωστούς. Κι όμως, ακόμα μια φιλική συζήτηση κατά την διάρκεια ενός καφέ ή μέσω του Messenger, μπορεί να σου δώσει νέες ιδέες. Τα θέματα που συζητάς και οι απόψεις που ακούς, μπορούν να σε οδηγήσουν στο να δημιουργήσεις νέο περιεχόμενο. Είτε γράφοντας κάποιο άρθρο, είτε φτιάχνοντας ένα βίντεο, είτε κάνοντας κάποιο post στα social media. Ανάλογα με το πως δραστηριοποιείσαι. Πολλές φορές έχει τύχει να γράψω κάποιο άρθρο, αμέσως μετά από μια συζήτηση με έναν φίλο/η.

2# Ρώτα το κοινό σου. Είναι σημαντικό να παίρνεις feedback. Πόσο μάλλον από τους αναγνώστες/ συνδρομητές/ πελάτες στους οποίους απευθύνεσαι. Ρώτα τους σχετικά με το τι νέο θα ήθελαν να δουν από εσένα. Ποια θα ήταν η χρήσιμη πληροφορία που θα ήθελαν να μάθουν. Κάπως έτσι θα δεις μπροστά σου πολλές ιδέες. Κάποιες από αυτές θα είναι σίγουρα καλές.

3# Η χρησιμότητα της ησυχίας. Είναι επίσης χρήσιμο να μένεις για λίγη ώρα μόνος. Εκεί θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς μέσα σε ένα ήσυχο περιβάλλον, και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν νέες ιδέες. Ακόμα και 1 ώρα μέσα στην απόλυτη ησυχία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Σίγουρα πρέπει να το βάλεις μέσα στο πρόγραμμα σου.

4# Γράψε τις ιδέες σου. Σε ένα χαρτί ή σε ένα digital σημειωματάριο στο κινητό σου. Δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι να γράφεις τις ιδέες σου, την στιγμή που προκύπτουν, μέσα στην ημέρα. Μην το αφήνεις «για αργότερα», διότι είναι πολύ πιθανό να τις ξεχάσεις. Φτιάξε την λίστα σου, και μόλις έχεις χρόνο επεξεργάσου τις ιδέες που έχεις σημειώσει.

5# Επικαιρότητα. Ναι, μπορείς να «παίξεις» και με αυτό. Σίγουρα συμβαίνουν γύρω σου πράγματα από τα οποία μπορείς να πάρεις ερεθίσματα και να δημιουργήσεις περιεχόμενο. Μπορεί να θες να σχολιάσεις μια είδηση ή να κάνεις μια ανάλυση για αυτή. Μπορείς να θες να σατιρίσεις κάτι που έγινε. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε. Απλά δες τι συμβαίνει γύρω σου, έξω από το δωμάτιο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − twelve =