αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να βγάλεις χρήματα από το blog σου. Ακόμα κι αν ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου

Πως μπορείς να βγάλεις χρήματα από το blog σου. Ακόμα κι αν ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου

Είναι ίσως μία από τις ερωτήσεις που μου κάνουν πιο συχνά: «Ωραία, θα φτιάξω ένα blog/site. Αλλά μετά πως μπορώ να βγάλω χρήματα από αυτό;». Και όντως είναι ένα καλό ερώτημα.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Κατά την γνώμη μου βέβαια, το πρώτο ερώτημα που πρέπει να κάνεις, δεν είναι το πως θα βγάλεις χρήματα από το blog σου. Το πρώτο ερώτημα είναι το πως θα βρεις αναγνώστες. Αν πιάσεις μια καλή επισκεψιμότητα, τότε πιθανότατα θα μπορέσεις να πας και στο επόμενο level που είναι να βγάλεις χρήματα.

Πρακτικά όμως τι επιλογές έχεις; Τώρα λοιπόν θα δεις 5 τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το digital δημιούργημα σου. Ακόμα κι αν έχεις ξεκινήσει από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Άλλωστε, κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible, το 2016.

1# Google Ads
Οι γνωστές διαφημισούλες της Google. Απλά κάνεις την αίτηση σου στην Google, παρέχεις τον χώρο που θες, και κάθε μήνα μπαίνει ένα χρηματικό ποσό στον λογαριασμό σου. Το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσοι χρήστες κάνουν κλικ πάνω στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο blog σου.

2# Affiliate προγράμματα
Διαφημίσεις που σε πληρώνουν με βάση τις πωλήσεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που παρέχουν τέτοια προγράμματα. Συνήθως βέβαια τα έσοδα είναι μικρά από αυτό το μοντέλο.

3# Πούλα online προϊόντα ή υπηρεσίες
Μπορείς να πουλάς π.χ. e-books ή online μαθήματα. Έχεις το κοινό, έχεις το προϊόν ή την υπηρεσία, και «συνδέεις» όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

4# Απευθείας deals με διαφημιζόμενους
Banners σαν αυτά της Google, αλλά χωρίς κάποιον ενδιάμεσο εδώ. Είναι μια τακτική που μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Και χωρίς να επηρεάζεται το «καθαρό» περιεχόμενο σου. Αρκεί βέβαια να καταφέρεις να κλείσεις τα deals.

5# Sponsored- πληρωμένο περιεχόμενο.
Αυτή είναι μια τακτική που δεν χρησιμοποιούμε στο It’s Possible. Ωστόσο υπάρχει στην αγορά γενικότερα. Τα δεδομένα απλά: Μια εταιρία σε πληρώνει για να παράξεις το περιεχόμενο που θέλει, και αυτό να δημοσιευτεί στο blog σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − fourteen =