αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως μπορείς να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο Tesla στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή

Πως μπορείς να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο Tesla στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή

Είστε fan της ηλεκτροκίνησης και θέλετε να αποκτήσετε ένα Tesla Model S ή Model X στην Ελλάδα; Στο Autonomous.gr δημιούργησαν έναν ολοκληρωμένο οδηγό με τις επιλογές που έχει ο Έλληνας υποψήφιος αγοραστής Tesla.

Η καλύτερη λύση για να αγοράσει κάποιος Tesla στην Ελλάδα είναι να απευθυνθεί σε ανεξάρτητο έμπιστο εισαγωγέα, που θα αναλάβει την διαδικασία εισαγωγής του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και τον εκτελωνισμό του. Μια άλλη επιλογή είναι η όλη διαδικασία να γίνει μέσω από την επίσημη ιστοσελίδα της Tesla για χώρες της Ευρώπης που δεν διαθέτουν κάποιο Tesla Store, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα.

Η διαδικασία έχεις ως εξής, αρχικά ο υποψήφιος αγοραστής διαμορφώνει όπως επιθυμεί το αυτοκίνητό του και στην συνέχεια να καταθέσει αρχικά προκαταβολή ύψους 2.000 ευρώ, ενώ για να ολοκληρωθεί η παραγγελία θα πρέπει να καταθέσει άλλα 25.000 ευρώ. Λόγω capital controls αυτή η λύση δεν είναι στις επιλογές μας.

Από την άλλη ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να ταξιδέψει στο εξωτερικό, είτε σε κάποιο Tesla store, είτε στην έδρα της εταιρείας επί ευρωπαϊκού εδάφους, στο Tilburg της Ολλανδίας.

Και αυτή η διαδικασία όμως δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη καθώς απαιτεί χρόνο και χρήμα για ταξίδια, καθώς θα πρέπει να το παραλάβει ο ίδιος το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι θα πρέπει να επωμισθεί και όλη τη διαδικασία του εκτελωνισμού του οχήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται από ταλαιπωρία.

Στην Ελλάδα, πάντως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το 2016 πουλήθηκαν συνολικά τρία Tesla, δύο Model S και ένα Model X ενώ φέτος, μέχρι και τον Μαϊο έχει ταξινομηθεί ένα Tesla Model S.

Ψάχνοντας, από περιέργεια, στο car.gr βρήκαμε δύο Model S μεταχειρισμένα, ένα του 2013 και ένα του 2016 που πωλούνται από ανεξάρτητους εισαγωγείς, το ένα 48.500 ευρώ και το άλλο παρά κάτι 60.000 ευρώ.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα Tesla αλλά σας προβληματίζει το που θα το φορτίζετε (εκτός από το σπίτι σας), η εταιρεία έχει προγραμματίσει την κατασκευή 5 σταθμών Superchargers σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Λαμία και Σπάρτη, ωστόσο δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτοί θα είναι έτοιμοι.

Σε ότι αφορά τις τιμές, στην Αμερική για παράδειγμα η κορυφαία έκδοση του Model S (P100D) συμπεριλαμβανομένων των εκπτώσεων για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου που προσφέρονται στις ΗΠΑ, η τιμή “κατεβαίνει” στα 128.800 δολάρια (από τα 140.000 δολάρια).

Στη Γαλλία η τιμή του ίδιου μοντέλου εκτοξεύεται στα 145.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των εκτπτώσεων από το κράτο. Στην Ισπανία, η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 156.400 ευρώ, ενώ στην Ιταλία φτάνει τα 161.350 ευρώ. Στη Μ. Βρετανία, τέλος, η τιμή του ανέρχεται στις 125.300 λίρες Αγλλίας (142.200 ευρώ).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =