αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μια 24χρονη βρήκε τρεις τοπ μέντορες να την καθοδηγήσουν. Και τελικά έγινε διευθύντρια

Πως μια 24χρονη βρήκε τρεις τοπ μέντορες να την καθοδηγήσουν. Και τελικά έγινε διευθύντρια

Η Kelly Jackson είναι 24 ετών και πέρυσι πήρε προαγωγή στη θέση της διευθύντριας στο τμήμα των δημοσίων σχέσεων, της εταιρία μάρκετινγκ Allen & Gerritsen. Κάτι που μοιάζει σπουδαίο για την ηλικία της και μάλλον πολύ ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. Αφού αρκετοί στη χώρα μας θεωρούν ότι οι διευθυντές πρέπει να είναι… άνω των 50 ετών.

Για να φτάσει ως εκεί όμως, η Kelly Jackson επιστρατεύσει 3 μέντορες, τους οποίους αφού πρώτα εντόπισε, στη συνέχεια συμβουλευόταν σε κάθε ευκαιρία. «Κάθε μήνα συναντιόμουν μαζί τους για μια ώρα, για να συζητήσουμε μια ποικιλία θεμάτων. Όπως για παράδειγμα την τακτική που πρέπει να ακολουθούμε μέσα σε έναν χώρο εργασίας. Πάντα διάλεγα το θέμα συζήτησης, αλλά ήμουν και ανοιχτή για ιδέες από τους μέντορες μου» λέει η ίδια.

Και οι 3 μέντορες ήταν εντός της εταιρίας. Ο διευθυντής Tim Reeves, ο υποδιευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ, Jen Gordon και ο υποδιευθύντρια του τμήματος δημοσίων σχέσεων, Kaitlin Bitting. Πως όμως μπορεί ένα νεαρό κορίτσι να προσεγγίσει 3 μεγαλοστελέχη μιας εταιρίας; Η Kelly Jaskcon πλησίασε το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά, κρατώντας μια σελίδα με 10 θέματα που θα ήθελε να συζητήσουν, όπως σημειώνει το Forbes.

«Δεν πήγα έχοντας μαζί μου μια παρουσίαση Power Point. Ήθελα να αισθάνομαι πιο αυθεντική» λέει η νεαρή κοπέλα. Τελικά, είδε πολύ σύντομα αποτελέσματά και κατάφερε να εξελιχτεί επαγγελματικά παίρνοντας προαγωγή.

Μάλιστα, η ίδια δεν δείχνει να συμμερίζεται την λογική που λέει ότι ένας εργαζόμενος θα πρέπει να περιμένει πολλά χρόνια έτσι ώστε να αναλάβει μια θέση ευθύνης.

«Θέλω να πως σε όλους τους ανθρώπους που είναι στο ξεκίνημα της καριέρας τους, όπως εγώ, ότι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την καριέρα τους νωρίς. Δεν χρειάζεται να είστε αντιπρόεδρος για να έχετε φωνή», ξεκαθαρίζει.

Ένα πράγμα που άκουγε συνέχεια από τους μέντορες της, είναι να έχει αυτοπεποίθηση. «Είναι τόσο εύκολο να το λες, αλλά πραγματικά έχει τη σημασία του σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας. Στη δουλειά, στο σπίτι. Θα σας βοηθήσει να πάτε μακριά» υπογραμμίζει η Jackson. Αυτό είναι επίσης το στοιχείο που την βοήθησε έτσι ώστε να κάνει τις κρούσεις της, στους μέντορες. «Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, θα ήταν να πουν όχι» σημειώνει τώρα η ίδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =