αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μια 24χρονη βγάζει 3.000 δολάρια τον μήνα ως video game coach (και δουλεύει στις ώρες που θέλει)

Πως μια 24χρονη βγάζει 3.000 δολάρια τον μήνα ως video game coach (και δουλεύει στις ώρες που θέλει)

Τους τελευταίους 6 μήνες η Natesha Amber ζει το δικό της όνειρο: Είναι επαγγελματίας video game coach. Δουλεύει στις ώρες που θέλει και βγάζει καθαρά 3.000 δολάρια τον μήνα, όπως σημειώνει το αμερικανικό CNBC.

Όλα αυτά εστιάζοντας στο αγαπημένο της παιχνίδι, “Apex Legends”. Και φυσικά δουλεύει από το σπίτι της. Με μόνο εργαλείο το PC της. Οι υπηρεσίες της κυμαίνονται από την αξιολόγηση της μηχανικής των πελατών- παιχτών και την παροχή συμβουλών για να είναι καλύτεροι στο παιχνίδι, έως την μετάδοση των δεξιοτήτων της για να τους βοηθήσει να κερδίζουν την μία μάχη μετά την άλλη.

«Ξεκίνησα με τη Nintendo και τη SEGA σαν πολλούς ανθρώπους, παίζοντας Donkey Kong και Sonic και πράγματα σαν αυτά», λέει στο CNBC. Η Amber πήρε τον πρώτο σταθερό υπολογιστή της στα 14 και γρήγορα αφοσιώθηκε στο δημοφιλές παιχνίδι League of Legends.

Όπως εξηγεί, η ενασχόληση της με τα video games ξεκίνησε φυσικά ως χόμπι. Μάλιστα, όπως διαπίστωσε, ως γυναίκα ήταν πιο δύσκολο να αποδείξει την αξία της στον κόσμο των video games, αφού αρχικά οι περισσότεροι δεν πίστευαν στις δυνατότητες της.

Στην συνέχεια, και μετά από πολλές ώρες παιχνιδιού, εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρίας LegionFarm. Και ξεκίνησε να δουλεύει ως coach στο ίδιο πεδίο. Η συγκεκριμένη εταιρία πλέον έχει δημιουργήσει μια ομάδα με coaches που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως τη Ρωσία.

Η Amber δεν τηρεί αυστηρό πρόγραμμα, αλλά πλέον εργάζεται τουλάχιστον 40 ώρες κάθε εβδομάδα. Δεν ακολουθεί ούτε το τυπικό ωράριο 9-5. Μπορεί να εργαστεί νωρίτερα ή αργότερα, ανάλογα με το πότε οι πελάτες θέλουν να κάνουν συνεδρίες.

H Natesha Amber

Η εργασία της είναι παρόμοια με αυτή ενός οδηγού της Uber: Λαμβάνει αιτήματα ενώ είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και μπορεί να αποφασίσει εάν θα τα αποδεχτεί ή θα τα απορρίψει. Ενώ ορισμένοι πελάτες μπορούν να ζητήσουν να παίξουν για μία ή δύο ώρες, μερικές φορές η Amber θα συμμετάσχει σε μαραθώνιες, 8ωρες συνεδρίες. Οι πελάτες μπορούν επίσης να κάνουν προ-κράτηση για το χρόνο της coach, για να είναι σίγουροι ότι θα την βρουν διαθέσιμη.

Η 24χρονη κάνει επίσης Live Streamings στο κανάλι της στο Twitch. Μάλιστα, αρκετοί από τους θεατές έχουν γίνει στη συνέχεια πελάτες της. Μια ακόμα απόδειξη ότι το να χτίζουμε το δικό μας κοινό… είναι πάντα χρήσιμο.

«Πριν από τέσσερα χρόνια, δεν θα είχα φανταστεί κάτι τέτοιο», λέει για τη δουλειά της. «Νιώθω ελεύθερη. Ακόμα κι αν θελήσω να ταξιδέψω, θα μπορούσα να το κάνω όσο υπάρχει ένας υπολογιστής τριγύρω», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνίδα streamer που κάνει 8ωρες live μεταδόσεις και έχει ένα κανάλι στο Twitch με 21 χιλ. followers

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 17 =