αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΠως μια Ελληνική Kurelu έφτασε ως την Αυστραλία και τις ΗΠΑ

Πως μια Ελληνική Kurelu έφτασε ως την Αυστραλία και τις ΗΠΑ

Από το κυλικείο ενός δημοτικού σχολείου στον Πύργο, στην δημιουργία της Kurelu. Η Αγγελική Γενιτσαρίδου δημιούργησε το δικό της brand το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροποίητα χαλιά σε όλες τις διαστάσεις και αλλά υφαντά.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το δικό της story.

Με τι ασχολούσασταν πριν και πως προέκυψε η ιδέα για την Kurelu;

Πριν δημιουργήσω την kurelu δούλευα στο κυλικείο του δημοτικού σχολείου Πύργου σαν ημιαπασχόληση επειδή τα παιδιά μου ήταν μικρά και ήθελα να βρίσκομαι κοντά τους!Παράλληλα παρακολουθούσα κάθε σεμινάριο που μάθαινα και δίδασκε μάρκετινγκ ,προώθηση social media και οτιδήποτε χειροποίητο!Αυτό ήταν που με τραβούσε σα μαγνήτης από τότε που γεννήθηκα νομίζω!

Έκανα ένα είδος συλλογής τεχνών και χειροποίητων τεχνικών για να φτάσω να “υφάνω”την  πολύχρωμη kurelu  .

Αυτή τη στιγμή τι παρέχει η εταιρία σας; Και πως προσαρμοστήκατε στα δεδομένα της πανδημίας;

Η kurelu δημιουργεί χειροποίητα χαλιά σε όλες τις διαστάσεις και αλλά υφαντά π.χ.  Ράννερ,σουπλά,σουβέρ κ.ά. καθώς και μια σειρά σουβενίρ σε πολλά σχέδια και για πολλές χρήσεις.

Εν μέσω πανδημίας θέλοντας να προσαρμοστώ στα δεδομένα της κατάστασης ξεκίνησα διαδικτυακά σεμινάρια ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό ήταν στα σχέδια μου έτσι κι αλλιώς απλά η πανδημία το έφερε στο προσκήνιο λίγο νωρίτερα !

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο μου στοίχημα ,να καταφέρω να εκπαιδεύσω όσες περισσότερες κοπέλες επιθυμούν να ασχοληθούν μ αυτή την τεχνη !Μου αρέσει πολύ να διδάσκω και οι μαθήτριες μου λένε ότι το κάνω καλά !

Έτσι πιστεύω κι εγώ διότι το κάνω με αγάπη,με μεράκι ,με πάθος ,με σεβασμό και αυτά θέλω να εκπέμπω!

Σιγά σιγά δημιουργώ τον κατάλληλο χώρο έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης και με φυσική παρουσία όταν όλα το επιτρέψουν.

Με βάση την εικόνα που έχετε, υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε ένα παραδοσιακό πεδίο σαν το δικό σας;

“Η παράδοση δεν θα χαθεί ποτέ”

Αυτό θέλω να πιστεύω και τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω με σιγουριά ότι δε θα συμβεί !

Έτσι μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπάρχουν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες σε ένα επαγγελματικό πεδίο όπως αυτό που υπηρετώ εγώ ..

“Την τέχνη της Υφαντικής”

Χρειάζεται επιμονή ,ψάξιμο στο πολύτιμο παρελθόν και την κατάλληλη στιγμή ,για να γεννηθεί η ιδέα της σύνδεσης του παραδοσιακού με το σήμερα!

Πρέπει να ξανά ενεργοποιήσουμε νου και χέρια μαζί …

Μπουχτίσαμε από οτιδήποτε ετοιματζίδικο βιομηχανοποιημένο,επαναλαμβανόμενο ,ίδιο…

Με πολύ χαρα βλέπω νέους ανθρώπους να επιστρέφουν στις ρίζες τους ,να ψάχνουν ,να μαθαίνουν ,να αναβιώνουν παραδοσιακά επαγγέλματα !

Πολύ ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μνμ για τη χώρα μας ,την Ελλάδα μας που γέννησε τον πολιτισμό ,να μπορούμε να συνεχίζουμε να παράγουμε παραδοσιακά προϊόντα συνδεδεμένα με την λαϊκή τέχνη .

Ποια είναι η διαδικασία και πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα χαλί κουρελού;

Η διαδικασία για να φτιαχτεί ένα χαλί κουρελού είναι αρχικά να επιλέξουμε τη διάσταση ,τα χρώματα και τέλος το σχέδιο (μοτίβο).

Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από όλα τα προηγούμενα (διάσταση,χρώματα,σχέδιο)και μπορεί να διαρκέσει από ώρες έως ημέρες.

Μέχρι ποιες τοποθεσίες έχουν φτάσει τα προϊόντα σας ως τώρα;

Τα προϊόντα  μου έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, Αυστραλία, Ισραήλ, Νέα Υόρκη και ίσως και σε άλλα μέρη που δεν γνωρίζω επειδή αγοράστηκαν από καταστήματα που διαθέτω τα προϊόντα μου.

Η έδρα σας είναι στο Ηράκλειο Κρήτης. Πως είναι να ξεκινά κάποιος μια επιχείρηση από εκεί; Τι θετικά και αρνητικά έχετε δει;

Η έδρα μου βρίσκεται στον πανέμορφο Πύργο Μονοφατσίου του δήμου Αρχανών Αστερουσίων στην καρδιά του νόμου Ηρακλείου.

Το να ξεκινήσω την επιχείρηση μου εδώ ήταν μια συνειδητή επιλογή .

Αν ξεκινούσα ξανά τώρα ,πάλι το ίδιο θα έκανα !

Τι ωραιότερο από το να σε περιβάλλει ο υπέροχος κάμπος της Μεσσαράς ,να υψώνονται δίπλα σου τα μοναδικά Αστερούσια όρη ,να βρίσκεσαι 20 λεπτά απόσταση από το Λιβυκό πέλαγος να απέχεις μισή ώρα από την πόλη του Ηρακλείου και συγχρόνως σε οποίο σημείο του πλανήτη σε καλεί ,αφού η τεχνολογία πια μας το επιτρέπει …και το σπουδαιότερο….να κάνεις αυτό που αγαπάς!!!!

Μόνο θετικά λοιπόν….έμπνευση από τη φύση ,χρώματα ,βουνά ,θάλασσα, ήλιος!

Δεν βλέπω αρνητικά!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + five =