αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μια ελληνική εταιρία έμεινε κερδοφόρα μέσα στην κρίση και τα βάζει με Πολυεθνικές

Πως μια ελληνική εταιρία έμεινε κερδοφόρα μέσα στην κρίση και τα βάζει με Πολυεθνικές

Στέκεται δυναμικά στα ράφια του λιανεμπορίου, δίπλα σε πολυεθνικούς κολοσσούς απορρυπαντικών, καταφέρνοντας να κερδίζει μερίδια και να αντιστέκεται στην κρίση. Παράλληλα «στρώνει» τα τραπέζια σε χιλιάδες ελληνικά -και όχι μόνο- εστιατόρια. Η εταιρεία εμπορίας και παραγωγής προϊόντων χάρτου και υγρών απορρυπαντικών, Ευρωχαρτική, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνικής εταιρείας, η οποία καθ’ όλη της διάρκεια της δεκαετούς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, διατήρησε την κερδοφόρο πορεία της πετυχαίνοντας σταθεροποίηση του τζίρου της, ο οποίος έφτασε πέρυσι τα 46,5 εκατ. ευρώ.

Η Ευρωχαρτική ιδρύθηκε το 1993, ωστόσο, η ιστορία της αρχίζει το 1985, όταν συστήνεται στο Περιστέρι η ομόρρυθμη εταιρεία «Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – Ι. ΤΡΑΚΑΚΗΣ Ο.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «ΧΡΙΣΤΡΑΚ Ο.Ε»., από τους σημερινούς μετόχους της.

Η εταιρεία λειτουργεί σε ένα ενοικιαζόμενο κτίριο στο Περιστέρι και το 1989 νοικιάζει ακόμη έναν επιπλέον χώρο 400 τμ, πραγματοποιώντας την πρώτη «δειλή» επέκτασή της για παραγωγή και αποθήκευση των προϊόντων της. Η αρχική της δραστηριότητα στρέφεται στα επαγγελματικά χαρτικά για συσκευές (χειροπετσέτα, χαρτιά Υγείας) καθώς και στα κρεμοσάπουνα, ενώ απασχολεί μόλις 7 άτομα.

Τρία χρόνια αργότερα η εταιρεία μετατρέπεται στην «ΕΥΡΩΧΑΡΤ Ε.Π.Ε.», και μεταφέρεται σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (περί τα 1000 τμ) στον Ασπρόπυργο Αττικής,. Με την σύσταση της νέας εταιρείας, ξεκινά η δραστηριοποίηση στην εμπορία των απορρυπαντικών με σκοπό την συμπλήρωση της προϊοντικής γκάμας.

Το 1993 συστήνεται η εταιρεία ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. η οποία ακολουθεί μια ραγδαία ανοδική πορεία, με διαδοχικές επεκτάσεις, των παραγωγικών εγκαταστάσεων και των αποθηκευτικών χώρων της στη Θέση Ρικιά στον Ασπρόπυργο, σχεδόν κάθε 2 χρόνια.

Το 1994 σχεδιάζεται και κατοχυρώνεται το brand name «Endless» με σήμα τον κύκνο, που καταφέρνει να καθιερωθεί ως ένα αναγνωρίσιμο σήμα στην ελληνική αγορά. Τον ίδιο χρόνο η εταιρεία λειτουργεί το πρώτο της υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Το 2001 λειτουργούν γραφεία και αποθηκευτικοί χώροι σε νεοανεγερθέν κτίριο έκτασης 4.000 τμ, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες του υποκαταστήματος που εξυπηρετεί την αγορά της Β. Ελλάδας.

Το 2007 δημιουργούνται νέοι αποθηκευτικοί χώροι έκτασης 8.250m², στη θέση Ρυκιά, στον Ασπρόπυργο.

Σήμερα η εταιρεία έχει φθάσει να απασχολεί τα 214 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων συγκαταλέγονται άτομα από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας της. Σύμφωνα μάλιστα με τη διοίκηση τα δυο τελευταία χρόνια ο αριθμός του προσωπικού της έχει αυξηθεί πάνω από 22%.

Πηγή: Economistas.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 5 =