αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως μετέτρεψα μια παράλληλη δραστηριότητα, σε μια καριέρα με 10 φορές μεγαλύτερο εισόδημα»

«Πως μετέτρεψα μια παράλληλη δραστηριότητα, σε μια καριέρα με 10 φορές μεγαλύτερο εισόδημα»

H Amy Morin συνήθιζε να κάνει παράλληλες δουλειές από τότε που ήταν έφηβη. Σε κάποιες περιπτώσεις, το έκανε για να έχει ένα επιπλέον εισόδημα, ενώ σε άλλες για να λάβει γνώσεις τις οποίες δεν της προσέφερε η καθημερινή της δουλειά. Το 2006 όμως, ήρθε ένα μεγάλο «χτύπημα». Ο σύζυγος της πέθανε απροσδόκητα.

Η ίδια είχε μια σταθερή καριέρα ως ψυχοθεραπεύτρια αλλά δεν ήταν απολύτως προσοδοφόρα. Δεν ήθελε να ζει, ως υπάλληλος, βγάζοντας τα πέρα «οριακά». Ενώ δεν ήθελε ούτε να πουλήσει το σπίτι της, για να εξασφαλίσει αρκετά μετρητά χρήματα.

«Έτσι άρχισα να γράφω. Κατά την διάρκεια των 7 ετών που το κάνω, αυτό μετατράπηκε σε μια νέα καριέρα, η οποία μου προσφέρει 10 φορές περισσότερα χρήματα από ότι η καθημερινή δουλειά μου», λέει η Amy Morin στο inc.com.

Πως όμως τα κατάφερε; Όπως εξηγεί η ίδια, ενώ συνέχιζε να δουλεύει ως ψυχοθεραπεύτρια, άρχισε να γράφει. Τα Σαββατοκύριακα, τα βράδια ή ακόμα και κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος της. Οπουδήποτε μπορούσε να κάτσει μπροστά από ένα laptop και να έχει Wifi. «Μπορούσα επίσης να γράφω όσο ήθελα. Σε μια καλή εβδομάδα, θα έγραφα άρθρα με ρυθμούς αστραπής. Ενώ αν ήθελα να κάνω μι παύση για 1 ή 2 εβδομάδες, μπορούσα επίσης να το κάνω. Φαινόταν ο τέλειος τρόπος για να συμπληρώσω το εισόδημα μου» τονίζει.

Αρχικά, δούλευε ως freelancer, συνεργαζόμενη με διάφορες εταιρίες κατά καιρούς. Οι οποίες θέλανε κάποιον να γράφει περιεχόμενο. Με τη θεματολογία να εστιάζεται κυρίως στις σχέσεις, τη ψυχική υγεία και τη γονική μέριμνα. Θέματα, δηλαδή, τα οποία η Morin τα έβλεπε καθημερινά στο γραφείο της, άρα τα γνώριζε αρκετά καλά. «Μετά από περίπου ένα χρόνο, προσλήφθηκα για λίγες part-time freelancing jobs. Μου ζήτησαν να δημοσιεύσω τακτικό περιεχόμενο, αλλά κατέβαλαν υψηλότερα ποσοστά και προσέφεραν περισσότερη οικονομική ασφάλεια» εξηγεί.

«Μετά από περίπου 7 χρόνια από τότε που άρχισα να γράφω, έγραψα ένα άρθρο που άλλαξε τα πάντα. Είχε τίτλο: Τα 13 πράγματα που οι ισχυροί άνθρωποι δεν κάνουν», τονίζει η Morin.

Και συμπληρώνει: «Σε αντίθεση με πολλά από τα άρθρα που έγραφα (τα οποία συχνά περιστρέφονταν γύρω από συγκεκριμένες στρατηγικές SEO που στοχεύουν σε λέξεις κλειδιά) αυτό ήταν από την καρδιά μου. Ήταν μια επιστολή στον εαυτό μου, κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή μου». Το δημοσίευσε μόνο στο διαδίκτυο, με τη σκέψη ότι ίσως θα βοηθούσε και άλλους ανθρώπους. Το άρθρο έγινε viral. Το αναδημοσίευσαν media όπως το Forbes, το Business Insider και το Success Magazine. Πάνω από 50 εκατ. άνθρωποι το διάβασαν.

Μερικούς μήνες αργότερα, ένα βιβλίο της Morin στηριγμένο πάνω στο εν λόγω άρθρο, με τον ίδιο τίτλο, βγήκε στα ράφια. Έγινε διεθνές bestseller που μεταφράζεται σε 27 γλώσσες.

Ξαφνικά μια νέα καριέρα άνοιξε μπροστά της. Πέρα από τα βιβλία, ανοίχτηκαν και άλλες πόρτες. Αφού η ίδια ξεκίνησε να κάνει ομιλίες και online μαθήματα. «Ποτέ δεν ξέρεις ποιες πόρτες θα μπορούσαν να ανοίξουν αν αρχίσεις ένα παράλληλο project. Όπως και εγώ, μπορεί να βρεις μια μικρή παράλληλη δραστηριότητα που θα αλλάξει ολόκληρη την πορεία της ζωής σου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =