αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως κατάφερα να τρέξω την Apple στα 21 μου»: Ο Steve Jobs το είχε εξηγήσει στη «χαμένη» συνέντευξη του 1995

«Πως κατάφερα να τρέξω την Apple στα 21 μου»: Ο Steve Jobs το είχε εξηγήσει στη «χαμένη» συνέντευξη του 1995

Το 1995 ο Steve Jobs έδωσε μια συνέντευξη, η οποία έγινε γνωστή ως η «χαμένη συνέντευξη». Πρόκειται για μια συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Bob Cringely το 1995 για τις ανάγκες της σειράς ντοκιμαντέρ «Triumph of the Nerds». Η συνέντευξη που είχε γίνει για λογαριασμό του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου PBS, ωστόσο δεν είχε μεταδοθεί (εκτός από ένα μικρό απόσπασμα δέκα λεπτών) ποτέ γιατί χάθηκαν οι κασέτες.

Οι κασέτες βρέθηκαν το 2012 στο γκαράζ του σπιτιού του σκηνοθέτη. Και τελικά η συνέντευξη προβλήθηκε ολόκληρη εκείνη την χρονιά.

Στο παραπάνω μίνι απόσπασμα, θα δείτε ένα χαρακτηριστικό σημείο. Ο δημοσιογράφος ρωτά τον Steve Jobs πως κατάφερε να «τρέξει» πετυχημένα μια εταιρία στα 21 του, χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη επαγγελματική εμπειρία. Ο Steve Jobs παραθέτει την δική του άποψη, με βάση τα όσα βίωσε στο ξεκίνημα της Apple. Όπως εξηγεί, στην επιχειρηματικότητα πολλές φορές μαθαίνεις… κάνοντας. Κάποια πράγματα γίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, γιατί έχουν ξανά γίνει την προηγούμενη ημέρα. Ουσιαστικά, το ένα «σκαλοπάτι» σε πάει στο επόμενο.

«Αν κάνεις πολλές ερωτήσεις, σκέφτεσαι, και δουλεύεις σκληρά, μπορείς να μάθεις να κάνεις business πολύ γρήγορα. Δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Δεν είναι επιστήμη που σχετίζεται με πυραύλους», λέει με νόημα ο Steve Jobs.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 14 =