αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως κάποιοι χρησιμοποίησαν την τηλεργασία για να πιάσουν… και άλλες παράλληλες δουλειές χωρίς να ενημερώσουν το αφεντικό τους

Πως κάποιοι χρησιμοποίησαν την τηλεργασία για να πιάσουν… και άλλες παράλληλες δουλειές χωρίς να ενημερώσουν το αφεντικό τους

Κάποιοι υπάλληλοι γραφείου χρησιμοποίησαν την τηλεργασία και την απουσία τους από τον χώρο εργασίας για να πιάσουν και δεύτερη δουλειά πλήρους απασχόλησης. Και το έκαναν χωρίς να ενημερώσουν τους εργοδότες τους ότι την ίδια στιγμή δουλεύουν και αλλού, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal. 

Οι δημοσιογράφοι της αμερικανικής εφημερίδες μίλησαν σε έξι εργαζόμενους που καταλαμβάνουν πολλαπλές θέσεις πλήρους απασχόλησης ταυτόχρονα. Όπως ομολόγησαν, το να δουλεύεις σε δύο δουλειές ταυτόχρονα είναι μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας, όμως αξίζει λόγω του διπλού μισθού. Οι περισσότεροι από αυτούς κερδίζουν από 200.000 έως 600.000 δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα με τη WSJ. 

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν ότι χρησιμοποιούν τα έξτρα χρήματα για να αποπληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια, να βάλουν στην άκρη χρήματα για τις σπουδές των παιδιών τους και να αγοράσουν πολυτελή είδη, όπως δαχτυλίδια αρραβώνων και σπορ αυτοκίνητα. 

Δικηγόροι εξηγούν ότι στις ΗΠΑ δεν είναι παράνομο να δουλεύει κάποιος σε δύο δουλειές ταυτόχρονα. Όμως κάποιες συμβάσεις εργασίας ενδεχομένως να έχουν όρους κατά της πρακτικής αυτής, και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος της απόλυσης. 

«Ξυπνάω το πρωί και σκέφτομαι: ‘Ωχ, αυτή είναι η ημέρα που θα με πιάσουν’», είπε ένας μηχανικός λογισμικού στη Wall Street Journal. 

Πολλοί από αυτούς έχουν στρατηγικές για να ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να μην αφιερώνουν περισσότερες από 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα και για τις δύο δουλειές. 

Ένας επιστήμονας δεδομένων αποκάλυψε ότι δίδασκε online μία τάξη coding, την ώρα που το αφεντικό του στην άλλη δουλειά του ζήτησε να μπει σε μία τηλεδιάσκεψη. Έτσι, είπε στους μαθητές του να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και χρησιμοποίησε τον άλλο του υπολογιστή για να συνδεθεί για την τηλεδιάσκεψη. 

Ένας άλλος ομολόγησε ότι συχνά «παρακολουθεί» δύο συσκέψεις ταυτόχρονα,  μπαίνοντας στη μία από τον υπολογιστή του και στην άλλη από το κινητό του τηλέφωνο. Εάν του ζητηθεί να μιλήσει και στις δύο συσκέψεις την ίδια στιγμή, προφασίζεται προβλήματα σύνδεσης και αποσυνδέεται από τη μία.  

Μάλιστα, υπάρχει μέχρι και σάιτ, το Overemployed, που δίνει συμβουλές σε όσους δουλεύουν δύο δουλειές ταυτόχρονα, όπως να φροντίζουν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή στις συσκέψεις και να προσέχουν τι ποστάρουν στο LinkedIn.

Ένας από τους ιδρυτές του σάιτ εξηγεί ότι άρχισε να κάνει αιτήσεις για μια δεύτερη δουλειά πέρυσι, γιατί πίστευε ότι θα απολυόταν από την τεχνολογική εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Όταν αποδέχθηκε μία νέα θέση εργασίας, σκόπευε να παραιτηθεί από την αρχική του δουλειά. Όμως τελικά αποφάσισε να μην το κάνει. 

Αρχικά, ξεκίνησε να μεταβιβάζει μερικές από τις αρμοδιότητές του σε έναν νέο συνάδελφο, ενώ έκανε και χρήση της πολιτικής απεριόριστης πληρωμένης άδειας της εταιρείας, για να πάρει έναν ολόκληρο μήνα, επικαλούμενος εξάντληση λόγω του μεγάλου φόρτου και της πίεσης της πανδημίας. 

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 9 =