αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως κάποιοι έχουν καταφέρει να βγάζουν χρήματα μέσα από τους εικονικούς κόσμους του Metaverse

Πως κάποιοι έχουν καταφέρει να βγάζουν χρήματα μέσα από τους εικονικούς κόσμους του Metaverse

Είναι αλήθεια ότι το Metaverse δεν έχει φτάσει ακόμα στην εκτόξευση που περίμενε ο Mark Zuckerberg. Και αυτό κοστίζει σε χρήματα.

Η τελευταία τριμηνιαία έκθεση κερδών της Meta αποκάλυψε ότι το τμήμα metaverse της εταιρείας έχει χάσει 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος ήδη. Μάλιστα, ο Mark Zuckerberg εκτίμησε ότι αυτές οι απώλειες θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται καθώς συνεχίζει το έργο της οικοδόμησης του μετασύμπαντος

Η Horizon Worlds φέρεται να έχει δυσκολευτεί να προσελκύσει και να διατηρήσει χρήστες: Αυτή τη στιγμή έχει λιγότερους από 200.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες, λιγότερο από το ήμισυ του στόχου της για 500.000, σύμφωνα με την Wall Street Journal .

Την περασμένη Πέμπτη, το CNBC έγραψε για την «εκπληκτική κατάρρευση» της Meta, περιγράφοντας τη βουτιά στη μετοχή με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην περιλαμβάνεται πλέον στις 20 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ, από πλευράς κεφαλαιοποίησης.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν χρήματα μέσα από το Metaverse. «Ήταν μια απίστευτα θετική εμπειρία και μια από τις καλύτερες στη ζωή μου», λέει στο CNBC ο Aaron Sorrels, ένας 47χρονος επαγγελματίας κωμικός που άνοιξε ένα εικονικό κλαμπ κωμωδίας στη ναυαρχίδα της Meta, το Horizon Worlds, πέρυσι.

Το Horizon Worlds μπορεί να μην έχει εκατομμύρια χρήστες, αλλά ο Sorrels λέει ότι μια σχετικά σταθερή ροή ανθρώπων επισκέπτεται το Soapstone Comedy Club του, όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες παίζουν καθημερινά.

Την τελευταία εβδομάδα του κλαμπ, ο Sorrels λέει ότι καλωσόρισε συνολικά 15.000 χρήστες, οι οποίοι έμειναν για 20 λεπτά κατά μέσο όρο.

Τα μέλη του κοινού χρησιμοποιούν τα εργαλεία δημιουργίας εσόδων που προστέθηκαν πρόσφατα από τη Meta για να πραγματοποιήσουν αγορές εντός εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ο Sorrels αποκαλεί «πιστώσεις χειροκροτήματος» – ένα είδος «χειροκροτήματος» για τους καλλιτέχνες.

Το Soapstone δεν είναι η κύρια πηγή εισοδήματος του Sorrels: Ο κωμικός με έδρα το Grand Rapids του Μίσιγκαν εξακολουθεί να παίζει κωμικές εκπομπές στην πραγματική ζωή με το όνομα ” The Unemployed Alcoholic ”.

Κερδίζει όμως κάποια χρήματα από το metaverse. Ο Sorrels αρνήθηκε να αποκαλύψει ακριβή στοιχεία, αλλά σημειώνει ότι τα ελάχιστα έξοδά του περιλάμβαναν κυρίως την πληρωμή ενός προγραμματιστή για να βοηθήσει στη δημιουργία της εικονικής εμπειρίας.

Και δεν είναι ο μόνος. Ο Alexis Dimas που διαμένει στην Καλιφόρνια και είναι metaverse creator, λέει ότι έγινε μέλος του Horizon Worlds σε beta σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Ο ίδιος είναι αυτοδίδαχτος στο πως να χτίζει «κόσμους» στο εικονικό σύμπαν χρησιμοποιώντας την εργαλειοθήκη προγραμματιστών της πλατφόρμας, όπως λέει.

Δεν είναι προγραμματιστής λογισμικού υπολογιστών στο επάγγελμα, και λέει ότι έχει δημιουργήσει περισσότερους από 25 διαφορετικούς κόσμους στην πλατφόρμα της Meta.

Ο ίδιος διαφημίζεται επίσης ως αμειβόμενος σύμβουλος για άλλους δημιουργούς του Horizon World.

Αυτά τα χρήματα είναι αρκετά για να είναι η «κύρια πηγή εισοδήματός του», λέει ο Δήμας, αρνούμενος να μοιραστεί ακριβή στοιχεία, αλλά σημειώνει ότι καλύπτουν το ενοίκιο και τους τυπικούς μηνιαίους λογαριασμούς του.

«Όσον αφορά τους χαμένους χρήστες του Horizon Worlds, δεν το έχω δει. Θέλω να πω, μετά βίας μπορώ να μπω στο λόμπι χωρίς ένα σωρό κόσμο να έρθει κοντά μου και να μου κάνει ερωτήσεις», τονίζει. «Είναι πάντα γεμάτο όπου κι αν πάω».

Λέει ότι κατανοεί ορισμένες από τις άλλες επικρίσεις του Horizon Worlds , ειδικά εκείνες που επικεντρώνονται στα καρτουνίστικα γραφικά που θεωρούνται κατώτερα από εκείνα σε άλλες εικονικές πλατφόρμες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + ten =