αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως θα φωτογραφήσεις απόψε το «ροζ φεγγάρι»

Πως θα φωτογραφήσεις απόψε το «ροζ φεγγάρι»

Αν σήμερα μείνεις ξύπνιος ως αργά, θα έχεις την ευκαιρία να δεις το «ροζ φεγγάρι». Η συγκεκριμένη υπερ-πανσέληνος ή Ροζ Πανσέληνος, είναι και η μεγαλύτερη του έτους. Το όνομά της το οφείλει στους αυτόχθονες της Αμερικής, επειδή σηματοδοτούσε την εμφάνιση ενός φυτού με ροζ λουλούδια.

Πώς θα φωτογραφίσουμε το Ροζ φεγγάρι

Με ένα ροζ γεμάτο φεγγάρι στον ουρανό, οι περισσότεροι χρησιμοποιώντας τα κινητά τους θα δοκιμάσουν να βγάλουν μία καλή λήψη για το Instagram, αλλά δυστυχώς η εμπειρία έχει δείξει ότι ο φεγγάρι είναι πραγματικά δύσκολο να αποτυπωθεί.

Δύο είναι οι κύριοι λόγοι: Πρώτον, είναι πολύ μακριά και αν δεν έχετε τηλεφακό (που κάνει το φεγγάρι να φαίνεται πιο κοντά από ότι είναι), θα εμφανίζεται πάντα ως μια πολύ μικρή κουκκίδα.

Δεύτερον, οι φωτογραφίσεις τη νύχτα είναι πραγματικά δύσκολες. Οι επαγγελματικές κάμερες σάς επιτρέπουν να αλλάξετε το ISO ή την ευαισθησία σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς να χάσετε την ποιότητα της εικόνας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του smartphone σας;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, αλλά προτείνεται να κατεβάσετε μια εφαρμογή και να τραβήξετε το φεγγάρι μέσω αυτής αντί να χρησιμοποιήσετε την κάμερα που βρίσκεται στο iPhone ή το Android. Ορισμένες εφαρμογές σάς επιτρέπουν να αυξήσετε τον βαθμό ευαισθησίας σας, επιτρέποντάς σας να κάνετε λήψη με χαμηλό φωτισμό. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο στην εικόνα – έτσι ώστε να καταγράφετε το φεγγάρι καθώς “περνάει”, ας πούμε, μια όμορφη γέφυρα ή ένα βουνό. Αυτό επιτρέπει στον θεατή να έχει προοπτική σχετικά με το μέγεθος του φεγγαριού και επίσης δημιουργεί μια πιο ενδιαφέρουσα εικόνα.

Αλλά ακόμη και με αυτές τις εφαρμογές μπορεί να μείνετε λίγο απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα.

Για να τραβήξετε μια καταπληκτική εικόνα του φεγγαριού χρειάζεστε στην πραγματικότητα έναν τηλεφακό ή φακό ζουμ. Εκτός από μια επαγγελματική κάμερα και ένα τρίποδο, χρησιμοποιήστε επίσης το χρονόμετρο καθυστέρησης δύο δευτερολέπτων για να απελευθερώσετε το κλείστρο. Αυτό αποτρέπει το κούνημα της κάμερας όταν πατάτε το κουμπί. Σας επιτρέπει όχι μόνο να αυξήσετε το μέγεθος του φεγγαριού, αλλά να αποτυπώσετε όλες τις λεπτομέρειες μέσα σε αυτό, διατηρώντας ταυτόχρονα την εικόνα όσο το δυνατόν πιο ευκρινή.

Οι ρυθμίσεις σας θα αλλάξουν ανάλογα με την ποιότητα της κάμερας που χρησιμοποιείτε. Καλό θα ήταν το ISO να ρυθμιστεί σε 100, το οποίο διατηρεί την ποιότητα της εικόνας στην υψηλότερη δυνατή. Ορίστε το μέγεθος του αρχείου σας σε Raw – αυτό επιτρέπει το μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου που έχει η κάμερά σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + eight =