αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως θα σε ειδοποιεί η Apple αν κάποιος έχει χακάρει το iPhone σου

Πως θα σε ειδοποιεί η Apple αν κάποιος έχει χακάρει το iPhone σου

Με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η Apple κατά της ισραηλινής εταιρείας NSO Group η οποία χρησιμοποιούσε το λογισμικό κατασκοπείας (spyware) Pegasus για να παρακολουθεί και να στοχοποιεί με το κακόβουλο λογισμικό τις συσκευές των Apple χρηστών, η εταιρεία δημοσίευσε ένα άρθρο όπου εξηγεί διεξοδικά πώς σχεδιάζει να ειδοποιεί τους χρήστες για ενδεχόμενες κακόβουλες απειλές.

Εάν λοιπόν η Apple υποπτεύεται ότι μια συσκευή της απειλείται από κακόβουλο λογισμικό, θα ειδοποιεί τον χρήστη με δύο τρόπους. Πρώτον, θα εμφανίζει μια ειδοποίηση στο πάνω μέρος της σελίδας τη στιγμή που ένας χρήστης επιχειρεί να συνδεθεί στο applied.apple.com. Δεύτερον, θα αποστέλλει ένα email και μια ειδοποίηση στην υπηρεσία iMessage με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Apple ID του χρήστη. Οι ειδοποιήσεις που θα σταλούν θα παρέχουν αναλυτικές οδηγίες, αναφέροντας τι πρέπει να κάνει ο χρήστης προκειμένου να προστατεύσει πλήρως τη συσκευή του.

Ωστόσο, η εταιρεία εξηγεί ότι δεν υπάρχει ένα τέλειο σύστημα για τον εντοπισμό επιθέσεων που χρηματοδοτούνται από κράτη. Ακόμα κι αν λάβετε μια ειδοποίηση απειλής, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μια ξένη κυβέρνηση παραβίασε το τηλέφωνό σας:

«Όσοι αποφασίζουν να επιτεθούν και να εισβάλλουν στις συσκευές σας χρηματοδοτούνται πολύ καλά από το κράτος αναφοράς τους και οι επιθέσεις τους εξελίσσονται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Ο εντοπισμός αυτών των επιθέσεων από μέρους μας βασίζεται σε σήματα πληροφοριών κινδύνου – τα οποία πολλές φορές είναι ατελή και ελλιπή. Ενδεχομένως οι ειδοποιήσεις απειλών της Apple να είναι λανθασμένες μερικές φορές ή να μην είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε την επίθεση. Δεν μπορούμε να παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες που προκαλούν αυτού του είδους τις επιθέσεις, διότι η παροχή επιπρόσθετων πληροφοριών μπορεί να βοηθήσει τους εισβολείς να προσαρμόσουν τις κακόβουλες συμπεριφορές τους προς αποφυγή του εντοπισμού τους μελλοντικά».

Οι ειδοποιήσεις απειλών της Apple δεν θα σας ζητήσουν ποτέ να κάνετε κλικ σε συνδέσμους, να ανοίξετε αρχεία, να εγκαταστήσετε εφαρμογές ή να αποκαλύψετε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Εάν θέλετε να μάθετε εάν μια ειδοποίηση είναι γνήσια, συνδεθείτε στον ιστότοπο της Apple ID. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια ειδοποίηση στο πάνω μέρος της σελίδας, τότε κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει.

Πηγή: Techwar.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + three =