αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα πάρεις μεγαλύτερο μισθό: Εξηγεί ένας πρώην HR Manager της Google

Πως θα πάρεις μεγαλύτερο μισθό: Εξηγεί ένας πρώην HR Manager της Google

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ένα βασικό κομμάτι όταν πάνε σε μια συνέντευξη για δουλειά: Τη διαπραγμάτευση του πιθανού μελλοντικού μισθού τους. Περισσότεροι από τους μισούς, το 58% των ανδρών και το 61% των γυναικών, λένε ότι δεν ζήτησαν υψηλότερη αμοιβή την τελευταία φορά που προσλήφθηκαν, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Αλλά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα αφήσετε… πολλά χρήματα στο τραπέζι. «Αυτό που νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι αυτός ο μισθός που παίρνεις, εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου», λέει στο CNBC ο Nolan Church, πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Google και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δεδομένων μισθών FairComp.  Όσο πιο ψηλά ξεκινάτε, τόσο υψηλότερος θα είναι αυτός ο μισθός με την πάροδο του χρόνου.

Οι εταιρίες συλλέγουν δεδομένα και συνήθως ξεκινούν την όποια διαπραγμάτευση από χαμηλά. «Συνήθως, οι εταιρείες ξεκινούν τη διαπραγμάτευση της προσφοράς στο κάτω μέρος του εύρους», λέει.

Μια άλλη κατευθυντήρια αρχή στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χτίζουν τα πακέτα προσφορών τους είναι η φιλοσοφία αποζημίωσης, η οποία περιγράφει τη στάση τους απέναντι στους μισθούς γενικά. Αυτό περιλαμβάνει το πού εμπίπτουν στο φάσμα των μισθολογικών σειρών — πληρώνουν περισσότερα από τις περισσότερες εταιρείες, το ίδιο ή λιγότερο — πόση άδεια μετ’ αποδοχών προσφέρουν κ.λπ.

Και τα δύο αυτά στοιχεία παίζουν ρόλο στους υπολογισμούς τους.

Μετά τη διαδικασία της συνέντευξης, όταν λάβετε μια προσφορά εργασίας, ο Church συνιστά να κάνετε δύο ερωτήσεις στον υποψήφιο εργοδότη σας. Πρώτον, “που αντιστοιχεί αυτό το επίπεδο στο εύρος μισθών σας εσωτερικά;”

Όταν οι εταιρείες ορίζουν τις ζώνες μισθών τους, συχνά έχουν «επίπεδα ένα έως 10», λέει. Τα επίπεδα μπορούν να αντικατοπτρίζονται στους τίτλους, αλλά δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρα. Δίνει το παράδειγμα του ρόλου του μηχανικού λογισμικού, τον οποίο μπορούν να έχουν τόσο οι άνθρωποι που μόλις αποφοίτησαν από το κολέγιο όσο και οι άνθρωποι που έχουν εργαστεί για δεκαετίες.

«Το να υπολογίσετε το συγκεκριμένο επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε θα υποδεικνύει το επίπεδο αρχαιότητας που πιστεύει η εταιρεία ότι έχετε», λέει, και επομένως το είδος του μισθού που πιστεύουν ότι δικαιούστε.

Η δεύτερη ερώτηση που συνιστά να κάνει είναι, «ποια είναι η φιλοσοφία των αμοιβών σας;». Θα μπορούσαν να πουν ότι πληρώνουν καλύτερα από το 75% των εταιρειών του κλάδου. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση του πού αγκυροβολούν τις προσφορές τους στην αγορά.

Μόλις σας δώσουν την προσφορά και απαντήσουν στις ερωτήσεις σας, πείτε τους, «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτήν την προσφορά», λέει ο Church. «Δώστε μου μερικές μέρες να επεξεργαστώ και θα επιστρέψω μαζί σας». Μετά ξεκινήστε να κάνετε κάποια έρευνα.

Ελέγξτε σχετικούς ιστότοπους, κάντε συζητήσεις, ειδικά με άτομα στον κλάδο σας.

Όταν επιστρέψετε στον υποψήφιο εργοδότη σας, πείτε κάτι σαν: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θέλω να συμμετάσχω, αν μπορείτε να πατήσετε αυτόν τον αριθμό… θα υπογράψω σήμερα».

Μπορεί να σας απαντήσουν και να σας πουν ‘ναι’, μπορεί να σας απαντήσουν και να σας προσφέρουν λίγο λιγότερα ή μπορεί να σας απαντήσουν και να πουν ‘όχι’ εντελώς.

Το θέμα είναι, «Αν δεν ρωτάς», λέει ο Church, «η απάντηση είναι πάντα όχι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =