αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα μπορεί στο εξής ένας εργαζόμενος να τσεκάρεις αν τον έχει δηλωμένο ο εργοδότης του

Πως θα μπορεί στο εξής ένας εργαζόμενος να τσεκάρεις αν τον έχει δηλωμένο ο εργοδότης του

«Ο εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα μόνος του να μπαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και να βλέπει πως τον έχει δηλωμένο ο εργοδότης του», σημείωσε στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου,  κατά την ενημέρωση των συντακτών σχετικά με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις προς Εφορία, Ταμεία και δήμους.

Η υπουργός εξήγησε δε πως ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να βλέπει αν ο εργοδότης του τον έχει δηλωμένο κατ’ αρχάς, αν τον έχει σε πλήρες ωράριο, αν τον έχει με αυτά που έχουν συμφωνήσει, αν το μισθό με τον οποίο δηλώνει ότι πληρώνει, τη σχέση εργασίας, το χρονικό διάστημα, τα πάντα.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό όπως καταλαβαίνετε δίνει ένα φοβερό εργαλείο στον εργαζόμενο να έχει πραγματικά έλεγχο και ο ίδιος της εργασιακής του κατάστασης, να μπορεί να διαπιστώνει τυχόν παραβάσεις και να καταγγέλλει στην Επιθεώρηση Εργασίας και δημιουργεί κι ένα φοβερό αντικίνητρο στους εργοδότες να κάνουν καταχρηστικές πρακτικές, ή να προσπαθούν να μεθοδεύουν ουσιαστικά απομείωση δικαιωμάτων των εργαζομένων με αυτό τον τρόπο».

Όσον αφορά στο πότε θα ξεκινήσει να υλοποιείται η δυνατότητα αυτή, η υπουργός σημείωσε: «Κατ’ αρχάς θα το θεσμοθετήσουμε τώρα με το νόμο που θα ψηφιστεί ελπίζω εντός της εβδομάδας, η δυνατότητα πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα εντός Ιουνίου θα υπάρχει για τον εργαζόμενο. Εντός Ιουνίου θα μπορεί να εργαζόμενος, δηλαδή, να κάνει αυτό που σας είπα, να μπαίνει στο πληροφοριακό σύστημα.»

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 12 =