αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα μπορεί μια εταιρία να κάνει προσλήψεις με επιδότηση

Πως θα μπορεί μια εταιρία να κάνει προσλήψεις με επιδότηση

Με συνοπτικές και απλουστευμένες διαδικασίες, μέσω του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη» και μια αίτηση από τους εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν, θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα επιδότησης του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για την ένταξη στην αγορά εργασίας 100.000 ανέργων.

Το πρόγραμμα θα «τρέξει» άμεσα, για 6 μήνες, και μάλιστα, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τη μισθωτή απασχόληση και τις επιχειρήσεις εν μέσω της πανδημίας της Covid-19 με νέα πιο δραστικά μέτρα, η σχετική διάταξη νόμου για την υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται ακόμη και εντός της εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η όλη διαδικασία θα είναι απαλλαγμένη από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονοβόρες ενέργειες, απλή, με τις προσλήψεις να δηλώνονται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη. Βασική πρόνοια του προγράμματος θα είναι η διατήρηση του ίδιου αριθμού εργαζόμενων και στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν σε κάποιον από τους ΚΑΔ που αναγνωρίζει ως πληττόμενους το υπουργείο Οικονομικών ή έχει μειωθεί ο τζίρος τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η επιχορήγηση θα αυξάνεται κατά 200 ευρώ τον μήνα, στην περίπτωση που η πρόσληψη θα αφορά μακροχρόνια άνεργο, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα ανέργων με την υψηλότερη ανεργία. Σύμφωνα με την υπό διαμόρφωση διάταξη, το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό έως τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.

Το συνολικό κονδύλι που αναμένεται να διατεθεί για το μέτρο ανέρχεται σε 350 εκατ. ευρώ και η επιδότηση θα αφορά νέους μισθωτούς υπαλλήλους ανεξαρτήτως μισθού, ειδικότητας, αλλά και σύμβασης εργασίας, καθώς θα μπορεί να προσληφθεί κάποιος και με μερική απασχόληση.

Το πρόγραμμα θα έχει ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, όχι όμως και πρόβλεψη για διατήρηση του εργαζόμενου μετά τη λήξη του 6μήνου.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή και με τα οποία προβλέφθηκε έως το τέλος του έτους η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» καθώς και η επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων έως τον Οκτώβριο. Επίσης, ειδικά για το 2020, για τους εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα προβλέφθηκε ότι θα αρκούν 50 ημέρες εργασίας (και όχι 100) στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου αυτοί να λάβουν την τακτική επιδότηση ανεργίας. Τέλος, με υπουργική απόφαση αναμένεται να δοθεί νέα δίμηνη παράταση για επιδοματούχους ανεργίας το δικαίωμα των οποίων στην επιδότηση έληξε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τρίτη 15/9 ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα γίνει αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, ενώ όσοι θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω ΚΕΠ, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 14 =