αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως θα καταλάβεις ότι παρακολουθούν το κινητό σου- Έξι απλά σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν

Πως θα καταλάβεις ότι παρακολουθούν το κινητό σου- Έξι απλά σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούμε για όλο και περισσότερες περιπτώσεις παρακολουθήσεων κινητών. Άλλωστε τέτοια περιστατικά είναι συχνά στην τεχνολογική εποχή που ζούμε. Με τους περισσότερους από εμάς να περνάμε αρκετή ώρα στο smartphone μας, στο laptop, στα social media και σε πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων. Όλα είναι συνδεδεμένα στο ίντερνετ και, θεωρητικά, μπορεί να υπάρξει κάποια παραβίαση από τρίτους.

Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος παρακολουθεί το κινητό σου; Εδώ είναι 6 απλά σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν.

1. Θόρυβος. Εάν ακούτε την ώρα που μιλάτε παρεμβολές ή άλλου είδους ασυνήθιστο θόρυβο τότε υπάρχει η πιθανότητα κάποιος τρίτος να παρακολουθεί όσα λέτε. Επίσης το τηλέφωνό σας θα πρέπει να μην κάνει κανενός είδους θόρυβο ή ήχο όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Εάν ακούτε μυστήριους ήχους τότε οι υποψίες σας μάλλον είναι αληθινές. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται το μικρόφωνο του κινητού σας να είναι ενεργοποιημένο και κάθε συνομιλία ακόμη και σε απόσταση κάποιων μέτρων από τη συσκευή σας μπορεί να υποκλέπτεται.

2. Η μπαταρία υπερθερμαίνεται. Εάν η μπαταρία του κινητού σας έχει υπερθερμανθεί χωρίς να έχετε μιλήσει με τις ώρες στο κινητό τότε μάλλον συμβαίνει αυτό που φοβόσασταν. Εάν σας έχουν παγιδεύσει το smart phone με κάποιο πρόγραμμα τότε αυτό όσο «τρέχει» χρησιμοποιεί διαρκώς την μπαταρία της συσκευή σας. Βέβαια μια μπαταρία που καίει ίσως να είναι και φυσιολογικό εάν το χρησιμοποιείτε για ώρα ή εάν η συσκευή σας είναι παλιά.

3. Γρήγορη αποφόρτιση. Εάν διαπιστώνετε πως η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει γρήγορα και απότομα χωρίς λόγο και αναγκάζεστε να φορτίζετε τη συσκευή συχνότερα από ότι στο παρελθόν είναι ακόμη μια ένδειξη.

4. Πώς αντιδρά η συσκευή όταν προσπαθείτε να την κλείσετε; Εάν η διαδικασία απενεργοποίησης καθυστερεί ή δεν ολοκληρώνεται τότε κάποιος ίσως έχει επέμβει στο κινητό σας.

5. Παράξενη δραστηριότητα. Εάν η οθόνη του κινητού σας φωτίζεται ξαφνικά, το τηλέφωνό σας απενεργοποιείται ή ενεργοποιείται μόνο του, «κατεβαίνουν» εφαρμογές που δεν έχετε επιλέξει, τότε μάλλον κάποιος έχει «χακάρει» το κινητό σας.

6. Φουσκωμένος λογαριασμός χωρίς λόγο. Εάν παρατηρείται υψηλή κατανάλωση στα δεδομένα και φυσικά ασυνήθιστα «φουσκωμένους» λογαριασμούς τότε κάτι δεν πάει καλά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − nine =