αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα καταλάβεις ότι κάποιος προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση

Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση

Το έχουμε ξανά πει: Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική, σε πολλά κομμάτια της ζωής μας. Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση ενώ κατά βάθος δεν νιώθει καθόλου σίγουρος για τον εαυτό του; Υπάρχουν σημάδια, αν κοιτάξεις προσεκτικά. Σημάδια ψευδούς αυτοπεποίθησης που εμφανίζονται στη γλώσσα του σώματος.

Υπάρχουν ορισμένα ενδεικτικά σημάδια στη γλώσσα του σώματος ενός ατόμου που μπορούν να μας δείξουν αν κάποιος προσποιείται την αυτοπεποίθησή του. Προσέξτε για υπερβολικές χειρονομίες που δεν φαίνονται φυσιολογικές. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα.

Στάση

Θα δείτε συχνά βουλευτές ή άλλους επαγγελματίες να στέκονται με τα πόδια τους αφύσικα ανοιχτά σε σχήμα ανάποδου V. Γιατί λοιπόν υιοθετούν αυτή την αφύσικη στάση; Οι πολιτικοί, για παράδειγμα, πρέπει να φαίνονται δυνατοί και ικανοί. Για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να έχουν ευθεία στάση και να «γεμίσουν» τον χώρο γύρω τους. Οι ψηφοφόροι δεν θέλουν κάποιο… συρρικνούμενο να οδηγεί αυτούς και τη χώρα. Ως αποτέλεσμα, όσοι επιδεικνύουν ψευδή αυτοπεποίθηση τείνουν να υπερτονίζουν τις χειρονομίες τους. «Αν στέκεσαι με τα πόδια σου εντελώς κλειστά, συρρικνώνεσαι, ενώ αυτό που θέλεις είναι να κάνεις τον εαυτό σου μεγαλύτερο σε μέγεθος, κάνοντας μεγάλες χειρονομίες για να δείξεις αυτοπεποίθηση» λέει ο Δρ Connson Locke, λέκτορας ηγεσίας και οργανωτικής συμπεριφοράς στο LSE.

Στόμα

Και εκεί κάποιες εκφράσεις παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα, προσέξτε τους ανθρώπους που σπρώχνουν εσκεμμένα τα χείλη τους προς τα εμπρός όταν σχηματίζουν συγκεκριμένες λέξεις. Σου ρίχνουν εμφατικά τα λόγια τους, αναγκάζοντάς σε να τα προσέξεις. Επιπλέον, δείτε άτομα που μένουν με το στόμα ανοιχτό αφού τελειώσουν την ομιλία τους. Συγκεκριμένα, αυτό έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν έχουν τελειώσει την ομιλία τους- και έχει ως αποτέλεσμα να σας εμποδίζει να απαντήσετε.

Μπράτσα και χέρια

Οι μεγάλες σαρωτικές χειρονομίες που γεμίζουν το χώρο γύρω σας, είναι ένα άλλο σημάδι ψεύτικης εμπιστοσύνης. Εάν ένα άτομο έχει πραγματικά αυτοπεποίθηση, δεν χρειάζεται να κάνει αυτές τις μεγάλες χειρονομίες. Οι πράξεις ή τα λόγια του θα μιλήσουν από μόνα τους. Οι σπουδαίοι και επιδέξιοι ρήτορες δεν χρησιμοποιούν υπερβολικά και αφύσικα τα χέρια τους για να μεταδώσουν το μήνυμα τους. Δεν χρειάζεται. Τα λόγια, τα επιχειρήματα και το πάθος τους για αυτά που λένε, είναι αρκετά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + nineteen =