αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα καταλάβεις τον χαρακτήρα κάποιου με μία μόνο ερώτηση

Πως θα καταλάβεις τον χαρακτήρα κάποιου με μία μόνο ερώτηση

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για το πως μπορείς να ανοίξεις συζήτηση με κάποιον και να μάθεις πράγματα για αυτόν. Αλλά αυτή η «εξερέυνηση» μπορεί να γίνει πιο απλή.

Αν θέλετε να καταλάβετε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου υπάρχει μία ερώτηση, που σύμφωνα με έρευνα, μπορεί να σας αποκαλύψει πολλά.

Απλώς ρωτήστε τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας τη γνώμη του για κάποιον άλλο. Σύμφωνα με την έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, οι άνθρωποι βλέπουμε στους άλλους δικά μας χαρακτηριστικά. Έτσι ένα εγωιστής χαρακτήρας θα διακρίνει στον άλλο αντίστοιχα στοιχεία, ενώ ένας ευγενικός πιο ήπια και ήρεμα χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να κρίνουν χαρακτηριστικά (και θετικά και αρνητικά) άλλων ανθρώπων. Όσο πιο θετικά έκριναν τους άλλους, τόσο πιο χαρούμενοι και συναισθηματικά σταθεροί ήταν οι συμμετέχοντες. Από την άλλη μεριά, όσοι έκριναν τους άλλους αρνητικά, ήταν νάρκισσοι και είχαν πιο αντικοινωνική συμπεριφορά.

Βέβαια, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, ένας νάρκισσος βλέπει αρνητικά στοιχεία στους άλλους δεν σημαίνει πως κάνει το ίδιο και με τον εαυτό του. Κατά τον ίδιο τρόπο τα άτομα που παρουσιάζουν κάποια διαταραχή προσωπικότητας μπορεί να πιστεύουν πως οι άλλοι είναι, για παράδειγμα, εχθρικοί και κακόβουλοι, ακόμα και αν δεν μπορούν να διακρίνουν παρόμοιες συμπεριφορές στον εαυτό τους.

Όπως σημειώνουν, ένας αρνητικός άνθρωπος βλέπει και τους άλλους έτσι. Αυτή και μόνο η τάση δείχνει περισσότερες πιθανότητες για κατάθλιψη ή άλλες ψυχολογικές διαταραχές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =