αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα καταλάβεις τι σκέφτεται κάποιος «διαβάζοντας» τα μάτια του- Οι 6 χαρακτηριστικές κινήσεις

Πως θα καταλάβεις τι σκέφτεται κάποιος «διαβάζοντας» τα μάτια του- Οι 6 χαρακτηριστικές κινήσεις

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την γλώσσα του σώματος. Τώρα θα δούμε κάτι ακόμα πιο συγκεκριμένο: Τα μάτια. Και πως αυτά μαρτυρούν… τι σκέφτεται κάποιος. Μπορείτε να καταλάβετε πολλά για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και τι σκέφτεται, κοιτάζοντας απλά στα μάτια του.

Η γλώσσα του σώματος χρησιμοποιείται σε πολλά κομμάτια της ζωής μας, με τους ειδικούς να μπορούν να «διαβάσουν» κάποιον μόνο από τις κινήσεις του. Και ενώ οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τη γλώσσα του σώματός τους, δεν μπορούν να αλλάξουν τα μάτια τους, τα οποία συχνά… τους αποκαλύπτουν.

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι οι κόρες. Σύμφωνα με έρευνες, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται και στενεύουν, ανάλογα με ορισμένους παράγοντες. Για παράδειγμα, όταν είμαστε ενθουσιασμένοι και μας ενδιαφέρει κάτι, οι κόρες μας μεγαλώνουν. Επιπλέον, το μέγεθος της κόρης αυξάνεται όταν σκεφτόμαστε κάτι βαθιά και προσπαθούμε να το καταλάβουμε.

Αλλά πως μπορείς να «διαβάσεις» κάποιον κοιτώντας τα μάτια του; Εδώ είναι 6 χαρακτηριστικές κινήσεις που οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, όπως τα παραθέτει το αμερικανικό awarenessact.com. Πρέπει να παρατηρήσεις που κοιτάζει κάποιος:

1. Επάνω αριστερά: Οπτική μνήμη

Αν κάποιος κοιτάξει πάνω αριστερά του, σημαίνει ότι οραματίζεται κάτι από το παρελθόν.

2. Επάνω δεξιά: Οπτική κατασκευή

Όταν κάποιος κοιτάζει πάνω δεξιά του, προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα στο μυαλό του. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι δημιουργεί ένα ψέμα για να πει.

3. Πλάγια αριστερά: Μνήμη ήχου

Κοιτάζοντας προς τα αριστερά (ευθεία αριστερά) δείχνει ότι προσπαθούν να ανακαλέσουν κάτι που έχουν ακούσει.

4. Πλάγια Δεξιά: Ηχητική Κατασκευή

Αν κάποιος κοιτάξει προς τα αριστερά του, είναι πιθανό να δημιουργήσει μια ανάμνηση ότι άκουσε κάτι ή κατασκεύασε ένα. Προσπαθεί ίσως να βρει ένα ψέμα (εκτός αν γράφει μουσική…)

5. Κάτω Αριστερά: Εσωτερικός Διάλογος

Ενώ ο μικρός διάβολος… μπορεί να μην είναι στον ώμο μας, φαίνεται έτσι όταν κάνουμε τον εσωτερικό διάλογο. Εάν κάποιος προσπαθεί να συζητήσει ένα θέμα στο μυαλό του, είναι πιθανό να κοιτάξει κάτω αριστερά.

6. Κάτω δεξιά: Αίσθηση

Όταν σκεφτόμαστε την αίσθηση που έχει κάτι πα΄νω μας όπως το νερό, τα μάτια μας παρασύρονται κάτω δεξιά. Έτσι, αν κάποιος κοιτάζει προς αυτή την κατεύθυνση, φαντάζεται ένα συναίσθημα.

ΥΓ: Αλλά, όπως στην γλώσσα του σώματος, τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι άνθρωποι είναι τόσο καλοί στο να λένε ψέματα, που μπορούν ακόμη και να πουν ψέματα… στον εαυτό τους. Ή, μπορεί απλώς κάποιοι να έχουν πολύ διαφορετική συμπεριφορά σε σχέση με τον μέσο όρο. Άρα τα παραπάνω σημάδια να μην «συνδέονται» με κάποιο συμπέρασμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ψυχοθεραπεύτρια παραθέτει 5 ψυχολογικά τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − four =