αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως θα καταλάβεις αν διαβάστηκε το μήνυμα που έστειλες από το smartphone σου

Πως θα καταλάβεις αν διαβάστηκε το μήνυμα που έστειλες από το smartphone σου

Οι περισσότερες εφαρμογές επικοινωνίας όπως το WhatsApp, το Telegram, το Messenger και Google Messages σάς επιτρέπουν να βλέπετε αν κάποιος διαβάζει το μήνυμα σας. Όταν λοιπόν οι φίλοι, η οικογένειά σας ή οι συνάδελφοί σας λένε δικαιολογίες υποστηρίζοντας ότι χάνουν τα μηνύματά σας, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω κόλπα για να καταλάβετε εάν το άτομο έχει ελέγξει το μήνυμα σας.

Google Messages

Όπως σημειώνει το androidpolice.com, το Google Messages είναι η default εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων στο Android και υποστηρίζει τη λειτουργία RCS που χρησιμοποιεί Wi-Fi ή δεδομένα κινητής για την αποστολή μηνυμάτων, το sharing πολυμέσων και πλήθος άλλων χαρακτηριστικών. Θα πρέπει να ζητήσεις από τον παραλήπτη να ενεργοποιήσει τις αναφορές ανάγνωσης στο δικό του Messages app. Μόνο τότε θα μπορείς να βλέπεις αν το άτομο έχει διαβάσει το μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα στην ενότητα λειτουργίες συζήτησης ο χρήστης θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το toggle που λέει αποστολή αποδεικτικών ανάγνωσης.

Εν ολίγοις αυτό δίνει τη δυνατότητα στους άλλους να γνωρίζουν ότι έχεις διαβάσει το μήνυμά τους.

Whatsapp

Το WhatsApp ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση από το default Messages app στο Android. Όταν στέλνεις ένα μήνυμα στο WhatsApp, ένα ν δείχνει ότι το μήνυμα έφθασε στους servers της εταιρείας, ενώ ένα διπλό γκρι ν δείχνει ότι το μήνυμα στάλθηκε στο κινητό του ατόμου. Δυο μπλε νν δείχνουν ότι το μήνυμα διαβάστηκε.

Στα πλαίσια της ιδιωτικότητας το WhatsApp σου επιτρέπει να κρύβεις αναφορές ανάγνωσης, ώστε άλλοι να μην βλέπουν αν έχεις διαβάσει το μήνυμά τους. Ωστόσο, αν απενεργοποιήσεις τις αναφορές ανάγνωσης από τον λογαριασμό σου για να μην γνωρίζουν οι άλλοι αν διάβασες το μήνυμα, τότε ούτε και εσύ θα γνωρίζεις πότε διαβάζουν τα δικά σου.

Facebook Messenger

Το Facebook Messenger χρησιμοποιεί εικονίδια που δείχνουν αν το άλλο άτομο διάβασε τα μηνύματά σου. Ένα εικονίδιο με ”v” υποδεικνύει ένα απεσταλμένο μήνυμα. Θα δείτε έναν γεμάτο κύκλο όταν το μήνυμα φτάσει στα εισερχόμενα του παραλήπτη. Όταν δεις εικονίδιο με την φωτογραφία του προφίλ του άλλου, σημαίνει ότι το άτομο έχει διαβάσει το μήνυμά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + one =