αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως θα καταλάβεις αν έχει παραβιαστεί το Facebook προφίλ σου, το laptop ή το κινητό σου

Πως θα καταλάβεις αν έχει παραβιαστεί το Facebook προφίλ σου, το laptop ή το κινητό σου

Οι επιθέσεις των χάκερ είναι όλο και πιο συχνές στην εποχή μας. Είτε με στόχους μεγάλους Οργανισμούς, είτε απλούς χρήστες.

Σύμφωνα με την New York Post υπάρχουν ορισμένα σημάδια τα οποία δείχνουν ότι… κάτι δεν πάει καλά στο προφίλ σου στο FB, στο κινητό σου ή σε κάποιο άλλο account σου.

Σημάδια ότι οι λογαριασμοί/συσκευή σας έχουν παραβιαστεί

Εάν το τηλέφωνο, ο φορητός υπολογιστής ή η επιφάνεια εργασίας σας αρχίσει να συμπεριφέρεται δυσλειτουργικά ή υποτονικά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε υποστεί «πειρατεία».

Ομοίως, αν η συσκευή σας κατακλύζεται από ψεύτικες προειδοποιήσεις ή ύποπτα αναδυόμενα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης, μπορεί να έχετε πέσει θύμα επίθεσης κακόβουλου λογισμικού.

Ένα άλλο «προφητικό» σημάδι είναι αν το πρόγραμμα περιήγησής σας ανακατευθύνεται συνεχώς σε ιστότοπους χωρίς να το προκαλέσετε εσείς.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας αρχίζει επίσης να εμφανίζει αναδυόμενα παράθυρα με περιεχόμενο X-rated, η συσκευή σας μπορεί να έχει πέσει θύμα κακόβουλου λογισμικού.

Οι φίλοι σας λαμβάνουν τυχαία μηνύματα από το λογαριασμό σας στο Facebook; Αυτή είναι μια ένδειξη ότι ο λογαριασμός σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει παραβιαστεί.

Τι να κάνετε αν η συσκευή σας έχει παραβιαστεί

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να απαλλάξετε τη συσκευή σας από έναν ιό ή κακόβουλο λογισμικό είναι να προβείτε σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που καθαρίζει πλήρως τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας. Προσοχή όμως γιατί έτσι θα χάσετε ότι έχετε αποθηκεύσει μέχρι τώρα εκεί.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να καθαρίσετε το κακόβουλο λογισμικό, αν και οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες θα σας κοστίσουν χρήματα.

Εάν ο ιός που προσβάλλει τη συσκευή σας είναι ιδιαίτερα εξελιγμένος, ίσως χρειαστεί να την πάτε σε έναν επαγγελματία τεχνικό κυβερνοασφάλειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + seventeen =