αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα επιβιώσεις σε μια δουλειά που μισείς

Πως θα επιβιώσεις σε μια δουλειά που μισείς

Σε όλους μας έχει τύχει: Να είμαστε σε μια δουλειά που δεν μας αρέσει. Κάθε πρωί που ξυπνάμε, δεν θέλουμε να πάμε. Αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούμε να κάνουμε την «μεγάλη έξοδο» και να αφήσουμε την συγκεκριμένη θέση πίσω μας. Δεν είναι πάντα τόσο απλό το να πεις «παραιτούμαι».

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει να επιβιώσεις σε μια δουλειά που μισείς. Για όσο χρόνο μείνεις εκεί, πρέπει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς και παράλληλα να «θωρακίσεις» την ψυχική υγεία σου. Εδώ είναι 4 κινήσεις που θα σου φανούν χρήσιμες.

Διαπραγματεύσου για αλλαγές

Ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος δεν κάνει καλό σε κανέναν. Ούτε στην εταιρεία, αλλά ούτε στον εαυτό του. Και παρότι μπορεί να θεωρείς πως η μάχη έχει χαθεί, υπάρχουν τρόποι να διορθώσει -έστω και λίγο- την κατάσταση. Αρκεί να είσαι καλός διαπραγματευτής. Δουλεύεις πάρα πολλές ώρες; Η δουλειά σου δεν έχει πλέον προκλήσεις; Πληρώνεσαι λιγότερα απ’ όσα αξίζεις; Κάνε μία συνάντηση με το αφεντικό σου και μίλησε του ανοιχτά για το πως αισθάνεσαι για την κατάσταση. Το μυστικό είναι να τον πείσεις πως είσαι ένας άνθρωπος που όντως έχει πολλά να προσφέρει και απλά χρειάζεται ένα κίνητρο. Θυμήσου πως οτιδήποτε παραπάνω σου δοθεί μισθοδοσιακά, είναι μία μικρή νίκη. Αν πάλι δεν υπάρχει το περιθώριο αύξησης στο μισθό, διαπραγματεύσου τη μείωση των ευθυνών που ήδη έχεις. Μπορεί τελικά να μην κερδίσεις τίποτα. Αλλά σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις μια διαπραγμάτευση.

Βάλε μικρούς στόχους για τον εαυτό σου

Το ότι το περιβάλλον δεν είναι ιδανικό για τα στάνταρ σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μειωθούν οι προσπάθειες σου. Άλλωστε μην ξεχνάς πως όταν φέρνεις εις πέρας ένα ατομικό project, όλα περνούν κατευθείαν στο βιογραφικό σου. Οπότε, αυτό που πρέπει να ζητάς από τον εαυτό σου, είναι να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση. Κάνε ότι καλύτερο μπορείς- έστω για να διακδικίσεις μια καλύτερη θέση στο μέλλον.

Δώσε στον εαυτό σου μικρές καθημερινές απολαύσεις

Είναι μία συνήθεια τελείως προσωπική και όχι απαραίτητα ατομική, που θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις την πορεία στον Γολγοθά μέχρι η κατάσταση να αλλάξει. Αυτό το «κάτι» μπορεί να είναι πολλά και διάφορα. Ίσως είναι το μισάωρο διάλειμμα σε ένα πάρκο διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο. Ίσως είναι το τακτικό ποτό με τους φίλους κάθε Σάββατο. Μπορεί να σου αρέσει το σινεμά ή η άθληση. Με απλά λόγια κάνε δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις την ψυχολογίας σου, να περάσεις ευχάριστες στιγμές και να «καθαρίσεις» το μυαλό σου.

Να συναναστρέφεσαι με ευχάριστους ανθρώπους

Άσε στην άκρη τους καταστροφολόγους και λίγο-πολύ όποιον σου χαλάει τη διάθεση. Όλοι έχουμε έναν ή δύο ανθρώπους που τους ξεχωρίζουμε από όλους τους υπόλοιπους. Είναι οι άνθρωποι που σε άτακτα χρονικά διαστήματα, μας κάνουν να ξεφεύγουμε, να χαμογελάμε, να ξεχνάμε πόσο ζόρικη είναι η κατάσταση μας. Μείνε κοντά τους. Μία καλή ή αστεία κουβέντα, είναι ικανή να σου αλλάξει όλη τη διάθεση προς το καλύτερο και να σε κάνει πιο αποδοτικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα βίντεο 1 λεπτού δείχνει γιατί δεν πρέπει να διαφωνείς με έναν ανόητο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 2 =