αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα εντοπίσεις έναν καλό εργαζόμενο: Τα 3 points που κάνουν τη διαφορά σύμφωνα με τον Warren Buffett

Πως θα εντοπίσεις έναν καλό εργαζόμενο: Τα 3 points που κάνουν τη διαφορά σύμφωνα με τον Warren Buffett

Ζούμε στην εποχή της «Μεγάλης Παραίτησης», όπως λένε πολλά διεθνή ΜΜΕ. Με τον covid να έχει αλλάξει το τοπίο στον χώρο της εργασίας. Έτσι πολλοί εργαζόμενοι επανεξετάζουν τις επιλογές και τις προτεραιότητες τους. Και στην συνέχεια αρκετοί προχωρούν στην «μεγάλη έξοδο» και την αναζήτηση μίας καλύτερης επαγγελματικής ευκαιρίας.

Και οι εταιρίες είναι μπροστά σε ένα μεγάλο challenge- να βρουν τα καλύτερα ταλέντα και να καλύψουν τις θέσεις στις οποίες έχουν ανάγκη. Πως μπορείς να κάνεις όμως την σωστή επιλογή; Σύμφωνα με τον Warren Buffett, το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος είναι η ακεραιότητα. Κάτι που όπως έχει πει ο ίδιος, είναι πάνω ακόμα και από την ευφυΐα, την εμπειρία ή τις τεχνικές ικανότητες.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, o Buffett δεν αρνείται τη σημασία του IQ. Φέρνει έξυπνους ανθρώπους στις εταιρίες του. Αλλά το να φέρεις ένα έξυπνο άνθρωπο που είναι ανέντιμος, με τάσεις εξαπάτησης και ναρκισσισμού, δεν θα σε βοηθήσει. Το αντίθετο. Ένας τέτοιος εργαζόμενος είναι ικανός να χαλάσει το κλίμα μέσα σε έναν Οργανισμό. Με απλά λόγια, σύμφωνα με τον Buffett, αν ένας υποψήφιος δεν έχει ακεραιότητα, τότε δεν έχει νόημα να τον προσλάβεις, ακόμα κι αν διαθέτει άλλα καλά χαρακτηριστικά πάνω στην δουλειά.

Όμως τι θετικά χαρακτηριστικά έχουν οι άνθρωποι με ακεραιότητα και πως μπορείς να τους καταλάβεις; Εδώ είναι 3 points στα οποία μπορείς να εστιάσεις.

1# Λένε την αλήθεια. Τέτοιοι άνθρωποι είναι ειλικρινείς. Και μπορούν να ωφελήσουν ολόκληρη την εταιρία. Ο προσανατολισμός προς την αλήθεια διευκολύνει επίσης τους ανθρώπους να ‘συνδεθούν’ μεταξύ τους, να αγκαλιάσουν την αλλαγή, να απορρίψουν τις αδικίες και να φέρουν σπουδαία αποτελέσματα.

2# Κρατάνε τον λόγο τους. Οι άνθρωποι που διαθέτουν ακεραιότητα τηρούν τις δεσμεύσεις τους και εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους. Αφήνουν επίσης χώρο για λάθη και αποτυχίες (είναι άνθρωποι και αυτοί), αλλά θεωρούν ότι έχουν την ευθύνη του εαυτού τους, και δεν αναζητούν δικαιολογίες σε εξωτερικούς παράγοντες.

3# Διαχειρίζονται καλά τις συγκρούσεις. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη όταν εμπλέκονται ανθρώπινα όντα. Αλλά τα άτομα με ακεραιότητα αποφεύγουν τις εντάσεις και τους τσακωμούς, ακούγοντας και λαμβάνοντας υπόψη τις οπτικές των άλλων. Είναι μια πολύ πιο γρήγορη λύση για την επίλυση ενός ζητήματος, χωρίς να αναλωνόμαστε σε περιττές εντάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + twelve =