αρχικηVIRALΠως θα είναι, μάλλον, ο κόσμος μας σε 50 χρόνια από σήμερα (Εικόνες)

Πως θα είναι, μάλλον, ο κόσμος μας σε 50 χρόνια από σήμερα (Εικόνες)

Υποθαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι, ταξί- drones, ομαδικά σπορ που παίζονται στον αέρα (σε στυλ Κουίντιτς του αθλήματος στις ιστορίες του Χάρι Πότερ) και άλλες αντίστοιχες απίστευτες ιδέες και προτάσεις είναι πολύ πιθανό να είναι μια καθημερινότητα μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα, τουλάχιστον, με την έκθεση της Samsung για το μέλλον της ανθρωπότητας την επόμενη πενηντακονταετία.

Η έκθεση που παρουσιάστηκε υπό την επίβλεψη της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Taylor Herring συντάχθηκε για τα εγκαίνια του Samsung KX, ενός χώρου παρουσίασης προϊόντων της εταιρείας Samsung στο Λονδίνο, ο οποίος ευελπιστεί, σύμφωνα με τους εμπνευστές τους, το «παράθυρο» των επισκεπτών σε θέματα καινοτομίας και πολιτισμού.

Στον συγκεκριμένο χώρο οι επισκέπτες μπορούν να εξοικειωθούν με νέα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως το Digital Cockpit (ψηφιακό πιλοτήριο) και τη δεκάμετρη σε εύρος οθόνη Screenmax, η οποία είναι αναδιπλούμενη σε κάθετη διεύθυνση.

Πέρα από τους προαναφερθέντες υποθαλάσσιους αυτοκινητοδρόμους και τις παραπάνω «τρελές» ιδέες, στην έκθεση της Taylor Herring και της Samsung για τη ζωή το 2069, περιγράφονται επίσης ουρανοξύστες βυθισμένοι στα έγκατα της Γης, που θα είναι σχεδιασμένοι για να αντέχουν στους σεισμούς, μπέργκερ φτιαγμένα από αλεσμένες αποξηραμένες ακρίδες, ταξίδια διάρκειας 40 λεπτών από Λονδίνο σε Νέα Υόρκη με πυραύλους που πηγαίνουν πρώτα στο Διάστημα και στη συνέχεια στον προορισμό τους, μεταμοσχεύσεις με όργανα τυπωμένα από 3D εκτυπωτές και διακοπές στο Διάστημα.

samsung6.jpg

Στην έκθεση παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, και σχετική έρευνα στην οποία Βρετανοί κλήθηκαν να απαντήσουν ποιες καινοτομίες πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Συνολικά, το 63% των ερωτηθέντων απάντησε ότι μέχρι το 2069 ευελπιστεί ότι θα έχει εφευρεθεί τρόπος με τη χρήση ρομπότ τα σπίτια να είναι αυτοκαθαριζόμενα και ένα 44% απάντησε ότι θα υπάρχουν εμφυτεύματα τα οποία θα παρακολουθούν την υγεία του φέροντα συνεχώς και θα μπορούν, επίσης, να μεταφράζουν για τους ιδιοκτήτες τους όλες τις γλώσσες του κόσμου.

samsung7.jpg

Πηγή: Εθνος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 20 =