αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως θα βρείτε τον μεγάλο σκοπό της ζωής σας»: Μια συμβουλή από τον Mark Zuckerberg προς τους Millennials

«Πως θα βρείτε τον μεγάλο σκοπό της ζωής σας»: Μια συμβουλή από τον Mark Zuckerberg προς τους Millennials

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι το να βρείτε τον σκοπό σας δεν είναι αρκετό. Το challenge για την γενιά μας είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο στον οποίο ο καθένας θα έχει έναν σκοπό». Κάπως έτσι ξεκίνησε ο Mark Zuckerberg να μιλά στους Millennials σχετικά με τον μεγάλο σκοπό που πρέπει να έχουν στην ζωή τους, στην ομιλία του στο Χάρβαρντ.

Παρέθεσε μια από τις αγαπημένες του ιστορίες. Τότε που ο John F. Kennedy επισκέφθηκε το NASA Space Center. Εκεί είδε έναν επιστάτη να κουβαλάει μια σκούπα. Τον πλησίασε και τον ρώτησε τι κάνει εκεί. Με τον επιστάτη να απαντά: «Κύριε πρόεδρε, βοηθάω να φτάσει ένας άνθρωπος στο φεγγάρι». Ακόμα δηλαδή και ο επιστάτης, ένιωθε ότι δουλεύει για έναν μεγάλο σκοπό. Από το πόστο του φυσικά.

Όπως λέει στην ομιλία του ο Zuckerberg, η τεχνολογία θα περιορίσει τις δουλειές που υπάρχουν εκεί έξω. Αλλά οι Millennials δεν πρέπει να προσπαθούν μόνο να δημιουργήσουν νέες δουλειές, αλλά να δημιουργήσουν ένα ανανεωμένο αίσθημα για έναν σκοπό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =