αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα αποκτήσεις τη φιλοσοφία ενός δισεκατομμυριούχου για τα χρήματα

Πως θα αποκτήσεις τη φιλοσοφία ενός δισεκατομμυριούχου για τα χρήματα

Είναι μάλλον προφανές, ότι οι δισεκατομμυριούχοι έχουν ένα διαφορετικό σκεπτικό για τα χρήματα, σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τον πλούσιο τρόπο ζωής τους. Το πως ξοδεύουν, αποταμιεύουν και σκέφτονται για τα χρήματα οι δισεκατομμυριούχοι, κάνει τη διαφορά.

Πρόκειται για αποφάσεις, που βλέποντας τες μπορεί να μοιάζουν προφανείς, όμως είναι δύσκολο να τις «προβλέψεις». Το αμερικανικό inc.com, προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τις σκέψεις και τη φιλοσοφία των δισεκατομμυριούχων για τα χρήματα. Και παραθέτει 4 βασικά στοιχεία, στα οποία αν εστιάσεις, ίσως… να αυξήσεις και εσύ τα χρήματα σου.

1- Ξέρουν ότι πάντα «υπάρχουν περισσότερα»: Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να κάνουν τολμηρές επιλογές με τα χρήματα τους. Ο λόγος είναι απλός: Θεωρούν ότι αν ότι αν π.χ. κάνουν μια τολμηρή επένδυση δεν θα διατηρήσουν τα χρήματα τους. Αυτή η λογική μπορεί να είναι αρκετή, για να σε διατηρήσει με μερικά χρήματα στην τσέπη σου πάντα. Ωστόσο, δεν παράγει πλούτο. Οι δισεκατομμυριούχοι γνωρίζουν ότι πάντα «υπάρχουν περισσότερα χρήματα». Και κάνουν τα πάντα για να φτάσουν σε αυτά. Όλοι μπορούν να το κάνουν. Ξεκινώντας από το να πουλούν αντικείμενα στο eBay, βρίσκοντας μια νέα δουλειά ή ανοίγοντας μια επιχείρηση.

2- Καταλαβαίνουν τις πραγματικές αξίες: Μπορεί να θεωρείς ότι οι δισεκατομμυριούχοι βάζουν πάνω από όλα τα χρήματα, ωστόσο συνήθως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι άνθρωποι αυτοί, γνωρίζουν πολύ καλά τις πραγματικές αξίες στη ζωή. Μπορεί τα χρήματα να είναι ένας τρόπος για να κάνεις μια καλή ζωή. Όμως δεν μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα. Δεν μπορείς, για παράδειγμα να «αγοράσεις» την υγεία ή την φιλία. Αυτό το στοιχείο το έχουν στο μυαλό τους οι δισεκατομμυριούχοι.

3- Ζουν πιο «κάτω» από όσο μπορούν: Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που μπορούν… να αγοράσουν τα πάντα. Κι όμως δεν το κάνουν. Θέλουν να πατάνε σε πιο γερές βάσεις, αφού γνωρίζουν ότι το μέλλον είναι απρόβλεπτο. Ένα πλούσιο άνθρωπο δύσκολα θα τον δεις να ζει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Πάντα… θα κρατά κάτι στην άκρη.

4- Πάντα σκέφτονται τη «μεγάλη εικόνα»: Είναι εύκολο να σκέφτεσαι την επόμενη ημέρα, το επόμενο project ή την επόμενη επιταγή που θα λάβεις. Αυτός ο τρόπος σκέψης δεν θα σε κάνει μάλλον πλούσιο όμως. Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, σκέφτονται μακροπρόθεσμα. Βλέπουν τη «μεγάλη εικόνα».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + one =