αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα αποκτήσεις τα νέα skills που θέλεις (και χωρίς να κάνεις μαθήματα)

Πως θα αποκτήσεις τα νέα skills που θέλεις (και χωρίς να κάνεις μαθήματα)

Η θεωρία του συγγραφέα Malcolm Gladwell λέει ότι για να εξασκήσεις οποιαδήποτε δεξιότητα και να την αποκτήσεις για τα καλά χρειάζονται 10.000 ώρες εξάσκησης.

Ο Mike Boyd, ένας αρκετά επιδραστικός YouTuber από τη Σκωτία, αποφάσισε να καταρρίψει τη θεωρία του Boyd και βάλθηκε να αποδείξει ότι όλα μπορούν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα.

Απ’ το να στριφογυρίζεις μια μπάλα του μπάσκετ (4 ώρες και 39 λεπτά), να πετάς ένα μπούμερανγκ (2 ώρες) ή να πετυχαίνεις στο μπιλιάρδο ένα trick shot που θα εντυπωσίαζε μέχρι και τον John Virgo (3 ώρες και 50 λεπτά), ο Mike Boyd συγκέντρωσε σε ένα βίντεο τις προσπάθειες που έκανε σε ένα χρόνο μέχρι να αποκτήσει όλα τα νέα του ταλέντα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Στο κανάλι του Learn Quick θα βρεις ζωντανά παραδείγματα του τι μπορεί να πετύχει η θέληση και την έμπνευση που ίσως σου λείπει για να μάθεις και εσύ κάτι που πάντα φάνταζε βουνό στο μυαλό σου. Ή μπορείς να διαβάσεις παρακάτω τα 6 μυστικά του για να κατακτάς οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεσαι, όπως τα αποκάλυψε το βρετανικό Askmen.

Ξέχνα τα μαθήματα

«Δεν τα πάω και πολύ καλά με τα μαθήματα και τα δίδακτρα. Μου αρέσει να δοκιμάζω μόνος μου και να κάνω τα λάθη που όλοι κάνουν στην αρχή. Για παράδειγμα πρόσφατα έμαθα να παίζω βιολί. Απλά το έπιασα και άρχισα να μαθαίνω» λέει ο Boyd.

Όπως εξηγεί «το κλειδί για να μάθεις κάτι γρήγορα είναι να είσαι ενθουσιασμένος και τα μαθήματα καμιά φορά διώχνουν τον ενθουσιασμό. Οπότε αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να περνάω καλά κάνοντας κάτι και μετά σκέφτομαι αν πρέπει να κάνω κάποιο μάθημα. Μιας και σου μπει το μικρόβιο δεν θέλει και πολλή προσπάθεια να μάθεις».

Κράτα τα λεφτά σου

«Δεν αγοράζω τίποτα ακριβό. Γιατί; Επειδή δεν πιστεύω ότι το να αγοράζεις το καλύτερο σε βοηθάει, απλά σου κοστίζει χρήματα», προσθέτει ο YouTuber.

Ένα άλλο μυστικό του Boyd που του δίνει κίνητρο είναι «να κοιτάς στην κάμερα και να λες θα δω πόσο θα μου πάρει να κάνω αυτό το πράγματα». Σύμφωνα με τον ίδιο και μόνο η ύπαρξη του βίντεο αυτού θα σε ωθήσει να προσπαθήσεις.

«Το συναίσθημα του να έχεις ξεκινήσει κάτι και να μην το τελειώνεις δεν αρέσει σε κανένα. Οπότε ο μόνος τρόπος να το ξεφορτωθείς είναι να ολοκληρώσεις αυτό που έβαλες στόχο».

Μην τα παρατάς

«Προσπάθησε όσο πιο γρήγορα να αφήσεις πίσω σου το κομμάτι που σε δυσκολεύει να εστιάσεις στη φάση που το διασκεδάζεις, γιατί ο ενθουσιασμός θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις. Μετά θα διαπιστώσεις ότι μπορείς να στριφογυρίζεις τη μπάλα του μπάσκετ με το ένα σου δάχτυλο ενώ κάθεσαι και βλέπεις τηλεόραση».

Σκληρή προσπάθεια = αποτέλεσμα

«Οι ικανότητες σου δεν περιορίζονται σε αυτές με τις οποίες γεννήθηκες αλλά καθορίζονται απ’ το πόσο σκληρά προσπαθείς για κάτι. Ο Cristiano Ronaldo είναι ένας φανταστικός παίκτης ποδοσφαίρου χάρη στην σκληρή δουλειά παρά σε κάποιο χάρισμα με το οποίο γεννήθηκε. Ο καθένας μπορεί να επιτύχει αυτό που θέλει και η προσπάθεια είναι το μόνο που χρειάζεται».
Μην ψάχνεις δικαιολογίες

«Κατανοώ ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να είχαν όνειρα από παιδιά αλλά στην πορεία η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις τα βάζουν σε δεύτερη μοίρα. Πιστεύω, όμως, ότι όλοι μπορούμε να μάθουμε να κάνουμε πράγματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να πρέπει να αφήσουμε πίσω δουλειές και λογαριασμούς. Μπορείς να μάθεις κάτι είτε είσαι 24 είτε 30 ή 40 ετών. Αυτό το εμπόδιο της ηλικίας και της δουλειάς που πολλοί επικαλούνται είναι που προσπαθώ να καταρρίψω».

Δέξου την αποτυχία

Τόσο η δική μου γενιά όσο και η προηγούμενη βρίσκει κακή την αποτυχία. Αυτό το βρίσκω λάθος και ευτυχώς νομίζω ότι αυτή η νοοτροπία έχει αρχίσει και ξεφτίζει. Αποτυγχάνω συχνά στην κάμερα και κατά κάποιο τρόπο το διασκεδάζω κάθε φορά, γιατί μετά κάνει ακόμη πιο μεγάλη την επιτυχία. Αν οι άνθρωποι αποδέχονταν ή φοβούνταν λιγότερο την αποτυχία θα έκαναν πολλά παραπάνω πράγματα. Αυτό προσπαθώ να κάνω και να αποδείξω, ότι δεν είμαι δηλαδή υπεράνθρωπος και ότι η αποτυχία είναι μέρος του παιχνιδιού. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα αλλά αν μπορείς να την αποδεχθείς θα δεις ότι πολλοί άνθρωποι θα χαρούν με την επιτυχία σου στο τέλος».

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − four =