αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως η Nikas βγαίνει κερδισμένη από το «μπάχαλο» στην Creta Farms

Πως η Nikas βγαίνει κερδισμένη από το «μπάχαλο» στην Creta Farms

Σε έναν πόλεμο υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Και από τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη στην Creta Farms χαμένη έχει βγει η κρητική αλλαντοβιομηχανία και κερδισμένος ο ανταγωνισμός.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η αλλαντοβιομηχανία Π.Γ. Νίκας αλλά και από την πορεία που έχει διαγράψει ο κλάδος το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τι δείχνουν αυτά;

Οι συνολικές πωλήσεις της Νίκας αυξήθηκαν 2,11% στα 19,7 εκατ. ευρώ. Αν όμως δεν ληφθούν υπόψη οι μη επαναλαμβανόμενες (on-off) πωλήσεις από δραστηριότητα φασόν που η εταιρεία πραγματοποίησε το πρώτο εξάμηνο του 2018 ύψους 869 χιλ. ευρώ, ο τζίρος της κατέγραψε αύξηση 6,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν, όταν οι πωλήσεις της είχαν υποχωρήσει κατά 4,09%.

Η εταιρεία, στις οκονομικές της καταστάσεις, αποδίδει αυτή την ανάπτυξη στην ολοκλήρωση της νέας τιμολογιακής πολιτικής της, στην αναδιοργάνωση του δικτύου διανομής και στο λανσάρισμα νέων κωδικών προϊόντων το πρώτο εξάμηνο. Χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας άρχισαν να βγαίνουν στο φως, αρχικά, τα προβλήματα στις σχέσεις των βασικών μετόχων της Creta Farms και μετά τα προβλήματα της ίδιας της εταιρείας που από τον περασμένο Μάιο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά την Π.Γ. Νίκας, το μικτό περιθώριο κέρδους της μειώθηκε στο 21,3% από 22,9% ως αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής αγοράς των α’ υλών χοιρινού κρέατος και γαλοπούλας διεθνώς, η οποία έχει επηρεάσει το κόστος προμήθειας των πρώτων υλών της εταιρείας.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων οι ζημιές περιορίσθηκαν στα 1,7 εκατ. ευρώ από ζημιές 4,199 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, τα έξοδα διάθεσης υποχώρησαν κατά 30,8% στα 4,03 εκατ. ευρώ ενώ κατά 16,3% μειώθηκαν τα έξοδα διοίκησης σε επίπεδο ομίλου.

Η εταιρεία τον Ιούνιο υπέγραψε συμφωνητικό μονοετούς παράτασης της μίσθωσης του ακινήτου στον Άγιο Στέφανο. Βάσει του εν λόγω συμφωνητικού η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται έως την 30η Απριλίου του 2020. Η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για τη στέγαση της δραστηριότητάς της οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τόσο την μετεγκατάσταση της όσο και την περαιτέρω παράταση της υφιστάμενης μίσθωσης, αναφέρεται στις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 20 =