αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως η Huawei θέλει να αλλάξει τον τρόπο που «κινούμαστε» στον Android περιβάλλον

Πως η Huawei θέλει να αλλάξει τον τρόπο που «κινούμαστε» στον Android περιβάλλον

Ένα από τα προβλήματα της MWC είναι ότι πολλά νέα και χρήσιμα feature χάνονται στον “πόλεμο” των ανακοινώσεων. Ένα από τα πράγματα τα οποία δεν πρόσεξε ο κόσμος, είναι ότι το Huawei P10 εγκατέλειψε την Navigation Bar και ενσωμάτωσε όλες τις λειτουργίες σε ένα μόνο κουμπί αισθητήρα.

Στον χώρο του mobile UX αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό νέο, αφού σχεδόν για δέκα χρόνια η Navigation Bar δεν έχει αλλάξει. Η τεχνολογία της Huawei έρχεται να αναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο πλοηγούμαστε στο Android, όπως σχολιάζει το τεχνολογικό Techblog.gr.

Στα πρώτα στάδια το Android χρησιμοποιούσε QWERTY πληκτρολόγιο με χρήση της οθόνης αφής σε αρκετές συσκευές. Όταν κυκλοφόρησε το Android 2.0, συσκευές όπως το HTC Hero, είχαν 6 hardware κουμπιά (home, menu, back, search και τα 2 κουμπιά για κλήσεις).

Η Apple με το πρώτο iPhone επαναπροσδιόρισε την εμπειρία χρήσης, όπου ένα home button ήταν αρκετό, με το Android να ακολουθεί την φιλοσοφία αυτή, και τα κουμπιά να αρχίζουν να εξαφανίζονται σιγά σιγά. Οι σχεδιαστές μείωσαν τον αριθμό τους σε 3 ή 4 (home, menu, back, search), με την Samsung να δείχνει με την επιτυχία των Samsung Galaxy S και Galaxy S2 ότι δεν χρειάζονται περισσότερα.

Από την εποχή των Samsung Galaxy S και Galaxy S2 άλλαξαν λίγα πράγματα, η προσθήκη της on-screen navigation bar και η αλλαγή του πλήκτρου menu με το task switcher. Η Huawei έρχεται σήμερα να αλλάξει το πως πλοηγούμαστε, ενσωματώνοντας όλες τις λειτουργίες σε ένα πλήκτρο με την χρήση gestures.

Η πρώτη φορά που η Huawei πειραματίστηκε με gestures στο κουμπί/fingerprint sensor ήταν με το Honor 7, όπου ένα swipe θα άνοιγε το notification shade. Το κουμπί/αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του Huawei P10 μπορεί να αντιληφθεί 3 gestures. Ένα press με διάρκεια σε πάει στην home page, ένα απλό tap είναι το back, ενώ ένα swipe φέρνει πάνω το task switcher.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + five =