αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως η Amazon καταφέρνει να παραδίδει πακέτα σε μόλις 1 ώρα

Πως η Amazon καταφέρνει να παραδίδει πακέτα σε μόλις 1 ώρα

Μπαίνοντας στα γραφεία της Amazon στο Μανχάταν, είναι σαν να μπαίνεις σε μια οποιαδήποτε συνηθισμένη εταιρία. Αν όμως περάσεις την ρεσεψιόν και πας με το ασανσέρ στον 5ο όροφο του κτιρίου, θα δεις κάτι διαφορετικό. Εκεί κρύβεται το «μυστικό», χάρης το οποίο ο κολοσσός μπορεί να παραδίδει πακέτα, μέσα σε μόλις 1 ώρα. Ανεξάρτητα από το προϊόν που έχει αγοράσει κάποιος.

Εκεί υπάρχει μια μεγάλη αποθήκη, με ράφια γεμάτα προϊόντα. Όπως σημειώνει το TIME, είναι απίστευτο το πως οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον συγκεκριμένο χώρο, μπορούν να βρουν άμεσα ένα προϊόν, μέσα στην μεγέθους 40.000 τ.μ. αποθήκη. «Για κάποιον που δεν γνωρίζει, η σειρά των εμπορευμάτων μπορεί να μοιάζει τυχαία», λέει η Stephenie Landry, διευθύντρια της υπηρεσίας Amazon Prime Now. Ναι, για να έχει κάποιος πελάτης τη δυνατότητα γρήγορης παράδοσης, πρέπει να είναι μέλος του Prime Now, πληρώνοντας 99 δολάρια το χρόνο.

Όταν το προϊόν φεύγει από την αποθήκη, το παραλαμβάνουν οι κούριερ της Amazon. Και ο «αγώνας δρόμου» συνεχίζεται. Οι κούριερ προσπαθούν να βρουν την πιο σύντομη διαδρομή, ενώ με την βοήθεια της τεχνολογίας πλέον, μπορούν να έχουν εικόνα για την απόσταση, αλλά και για το μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Και δεν χρησιμοποιούν μόνο αυτοκίνητα. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιήσουν ακόμα και μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα ή να πάνε… με τα πόδια. Εκτιμώντας το ποια επιλογή θα είναι πιο γρήγορη.

Η εν λόγω υπηρεσία της Amazon, με την παράδοση προϊόντων μέσα σε μόλις 1 ώρα, είναι μέχρι τώρα διαθέσιμη σε 20 πόλεις των ΗΠΑ. Λέτε να το δούμε και στην Ελλάδα κάποια στιγμή;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 15 =