αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως η υπερβολική οργάνωση… μπορεί να δημιουργήσει υπερβολικό στρες

Πως η υπερβολική οργάνωση… μπορεί να δημιουργήσει υπερβολικό στρες

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι ο προγραμματισμός και η οργάνωση μπορούν να μειώσουν το άγχος σου. Αφού όλα θα κυλούν βάσει προγράμματος, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Υπάρχει επίσης μια φράση, που λέει ότι «δεν πρέπει να αφήνουμε για αύριο, ότι μπορούμε να κάνουμε σήμερα».

Ξεχάστε τα όλα αυτά. Και πάμε να δούμε την άλλη άποψη. Έτσι όπως την παραθέτει ο αρθρογράφος του αμερικανικού Inc.com, James Sudakow. Όπως εξηγεί ο ίδιος, σίγουρα το να πετύχεις έναν μεγάλο στόχο σου, συμπεριλαμβάνει το κομμάτι του στρες. Δεν είναι εύκολο να φτάσεις ψηλά. Παραθέτει όμως μια μίνι ιστορία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Πρόσφατα μιλούσα με έναν φίλο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος σε μια παγκόσμια εταιρία μόδας. Μου έλεγε όλα τα πράγματα που έχει να κάνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Και εγώ του είπα όλα τα πράγματα που έχω να κάνω για την εταιρία και την οικογένεια μου. Τότε του είπα αστειευόμενος: Μήπως τα περισσότερα από τα deadlines που έχουμε είναι τεχνητά; Μήπως τα έχουμε ορίσει εμείς οι ίδιοι;» λέει ο αρθρογράφος.

Και συνεχίζει: «Ακολούθησε μια στιγμή απροσδόκητης σιωπής. Εξετάζοντας τις προθεσμίες που είχαμε και τα πράγματα που είχαμε να κάνουμε, διαπιστώσαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις… πιέζαμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας, έτσι ώστε να γίνουν όλα γρήγορα. Πάνω από τα μισά πράγματα που είχαμε να κάνουμε, μπορούσαν να γίνουν και την επόμενη εβδομάδα, με λιγότερο άγχος και βιασύνη».

Πολλές φορές βάζουμε πιεστικές προθεσμίες θέλοντας να φτάσουμε σε έναν στόχο και να γίνουν όλα γρήγορα. Ρωτήστε τον εαυτό σας πιο είναι το κόστος για να «τρέξουν» τα δεδομένα με αυτές τις ταχύτητες. Έτσι, μπορείς να… αφήσεις για αύριο, αυτό που έχεις ορίσει για σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =