αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως η καπνοβιομηχανία Καρέλια έφτασε από τα μεγάλα μπόνους και τις γιορτές, στις ενδοοικογενειακές κόντρες

Πως η καπνοβιομηχανία Καρέλια έφτασε από τα μεγάλα μπόνους και τις γιορτές, στις ενδοοικογενειακές κόντρες

“Μύλος” έχει γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η οικογένεια Καρέλια. Η κόντρα μεταξύ των μελών της οικογένειας της ιστορικής καπνοβιομηχανίας, που σοβούσε εδώ και ένα χρόνο, έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα, προκαλώντας αρκετά αναπάντητα ερωτήματα στην αγορά. Μέχρι στιγμής πάντως η κόντρα “περιορίζεται” μεταξύ των μετόχων μειοψηφίας, ενώ αν και αγγίζει τη διοίκηση της εταιρείας, η τελευταία δεν έχει πάρει δημοσίως θέση στα τεκταινόμενα.

Παρά το γεγονός ότι η χήρα του Κωνσταντίνου Καρέλια, Μίνα και η κόρη της Ιωάννα, μέτοχοι του 45% της Καπνοβιομηχανίας, εξαπέλυσαν προχθές ανοικτή επίθεση κατά των Ανδρέα, Στάθη και Βικτωρίας Καρέλια. Συγκεκριμένα την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της καπνοβιομηχανίας οι κυρίες Ιωάννα Καρέλια και Μίνα Σπυροπούλου, απείχαν από την ψηφοφορία επί του συνόλου των θεμάτων, ενώ με επιστολή τους άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσουν τα δικαιώματα πληροφόρησης, ελέγχου και σύγκλησης έκτακτης συνέλευσης. Δηλαδή επί της ουσίας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν διαχειριστικό έλεγχο της διοίκηση της εταιρείας.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, από χθες πάντως η ενδοοικογενειακή διαμάχη στους κόλπους της οικογένειας Καρέλια, πήρε νέες διαστάσεις. Η Ινώ Καρέλια, κόρη των ιδρυτών της Καπνοβιομηχανίας, εξαπέλυσε επίθεση κατά των κ.κ. Ιωάννας Καρέλια και Μίνας Σπυροπούλου (κόρης και συζύγου του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Καρέλια, αντιπροέδρου της εταιρείας μέχρι τον θάνατό του το 2009), κατηγορώντας τες για δυσφήμιση της εταιρείας και των βασικών μετόχων αυτής. Και όχι μόνο αυτό. Στη χθεσινή επιστολή της η κα. Ινώ Καρέλια, βάζει στην εικόνα, άσκηση ποινικής δίωξης για απάτη κακουργηματικής φύσεως.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, αναφέρει πως: “Η ανωτέρω μειοψηφία (σ.σ. Ιωάννα Καρέλια και Ασημίνα Σπυροπούλου), για μια ακόμη φορά εκτέθηκε, δείχνοντας ότι μπορεί να δυσφημεί κατά το δοκούν οιονδήποτε ακόμη και την πλειοψηφία και τη Διοίκηση της εταιρείας, να ωραιοποιεί καταστάσεις, να καταστρατηγεί τα δικαιώματά μου που προσωρινώς έχουν κριθεί, ότι μπορεί να νομίζει πως μπορεί να φέρεται προσβλητικά απέναντι στη δικαστική απόφαση και στον πραγματικό φυσικό φορέα του δικαιώματος, ότι μπορεί να έχει λόγους που την βεβαιώνουν για την τελική έκβαση του δικαστικού αγώνα, που την βεβαιώνουν για μη άσκηση ή για αδικαιολόγητη καθυστέρηση άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της εκ μέρους του κ Σταύρου, Εισαγγελέως Καλαμάτας για απάτη κακουργηματικής φύσεως.”

Η κα. Ινώ Καρέλια, παιδί του εκ των συνιδρυτών  της εταιρείας Ιωάννη Καρέλια, στην επιστολή της σημειώνει πως “διεκδικεί τη νόμιμη μοίρα της στην κληρονομιά των γονέων της, αφού με τη “διαθήκη” του το σύνολο της κληρονομιάς  περιήλθε στον Κωνσταντίνο  Καρέλια (πατέρα της Μίνας και συζύγου της Ιωάννας), προσωρινώς δε έχει δικαιωθεί και αναμένεται η οριστική Δικαστική κρίση επί των αυτονόητων.”

Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Το αν η οικογένεια Καρέλια θα λύσει τις διαφορές της στα δικαστήρια ή εξωδικαστικός παραμένει άγνωστο. Όπως άγνωστο παραμένει αν αυτή η ενδοοικογενειακή κόντρα θα έχει επιπτώσεις στη μετοχική σύνθεση της Καπνοβιομηχανίας στο μέλλον. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εταιρειών, όπου οι ενδοοικογενειακές κόντρες, οδήγησαν στην είσοδο στο μετοχικό τους κεφάλαιο ανταγωνιστών τους. Επίσης ενδιαφέρον έχει η θέση των βασικών μετόχων και δη της διοίκησης της Καπνοβιομηχανίας η οποία μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ασυρμάτου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 6 =