αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΠως είναι να λανσάρεις μια startup μέσα στην πανδημία; Οι ιδρυτές της Fleet Pass μιλούν στο It’s Possible

Πως είναι να λανσάρεις μια startup μέσα στην πανδημία; Οι ιδρυτές της Fleet Pass μιλούν στο It’s Possible

Οι άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους, πολλές επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους, τα ταξίδια σταμάτησαν. Κάπως έτσι ήταν το σκηνικό μέσα στην πανδημία. Αλλά πως είναι να κάνεις ένα business ξεκίνημα μέσα σε αυτή την περίοδο; Οι Κωνσταντίνος Θερμός και Θωμάς Δερμάρης το τόλμησαν. Και λάνσαραν την Fleet Pass μέσα στην πανδημία. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση στόλου οχημάτων με τη χρήση μόνο μιας έξυπνης κινητής συσκευής.

Οι δύο ιδρυτές μιλούν στο It’s Possible για το πως ακριβώς λειτουργεί το project τους, πως βίωσαν το ξεκίνημα τους μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο, ενώ παραθέτουν και τα επόμενα βήματα τους.

Τι ακριβώς κάνει η πλατφόρμα που έχετε δημιουργήσει;

Η πλατφόρμα Fleet Pass χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση στόλου οχημάτων με τη χρήση μόνο μιας έξυπνης κινητής συσκευής. Οι παραδοσιακές λύσεις μέχρι τώρα απαιτούσαν την εγκατάσταση κάποιας επιπλέον συσκευής πάνω στο παρακολουθούμενο όχημα.

Πλέον τα κινητά τηλέφωνα έχουν ενσωματωμένα όλους τους αισθητήρες που χρειάζονται ώστε να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το στίγμα της συσκευής και κατ’ επέκταση το ίδιο το όχημα.

Ποια ήταν τα πρώτα σχόλια και οι αντιδράσεις από την μεριά των εταιριών, όταν ξεκινήσατε να παρουσιάζετε το project σας;

Τα σχόλια ήταν θετικά απλά η περίοδος που παρουσιάστηκε το προϊόν ήταν πάρα πολύ ιδιαίτερη. Η πανδημία του κορονοϊού έφερε τα πάνω κάτω σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες και στις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η αγορά να είναι μουδιασμένη και διστακτική σε οτιδήποτε. Όλοι προσπαθούν ακόμα και τώρα να βρουν το βηματισμό τους, η αβεβαιότητα είναι τεράστια οπότε όλα αυτά επηρέασαν και τη δική μας προσπάθεια.

Θα πει κάποιος: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξεκινήσει ένα τέτοιο project; Χρειάζεται μεγάλο κεφάλαιο; Πολυτελή γραφεία; Μεγάλη ομάδα;

Όχι φυσικά, το κυριότερο είναι να υπάρχει όρεξη, μεράκι και πάθος για δημιουργία. Χωρίς αυτά τα συστατικά δε νομίζω ότι μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε. Στη δική μας περίπτωση είμαστε 2 άτομα με αρκετά μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού, αλλά ταυτόχρονα με μια παιδιάστικη όρεξη για το καινούργιο, το καινοτόμο και το δημιουργικό. Είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε και γι’αυτό δε μας ενδιαφέρει ούτε πόσες ώρες θα δουλέψουμε, ούτε να έχουμε το τέλειο γραφείο (άλλωστε πάρα πολλές φορές φορές δουλεύουμε έξω σε co-working spaces ή απλά σε καφέ). Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να φτιάχνουμε ωραία προϊόντα που να λύνουν τα προβλήματα κάποιων ανθρώπων και ταυτόχρονα να βιοποριζόμαστε.

Πως είναι πλέον η startup καθημερινότητα σας και για τι όγκο δουλειάς μιλάμε;

Το πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο πλέον γιατί πέραν της συντήρησης και επέκτασης του προϊόντος, πρέπει να ασχοληθείς και με την προώθησή του, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο. Ουσιαστικά χρειάζεται κάποιος να ασχολείται μόνο με αυτό.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Τα επόμενα βήματα είναι να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε το προϊόν σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και ταυτόχρονα να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά στις ανάγκες της αγοράς. Η αγορά είναι αυτή που καθορίζει τι προχωράει και τι όχι και το θέμα είναι ότι πλέον στις μέρες μας οι αλλαγές είναι πολλές και πάρα πολύ γρήγορες.

Αν λοιπόν δεν παρακολουθείς από κοντά τις εξελίξεις πιθανόν να μην αντιληφθείς καν κάποια ευκαιρία που μπορεί να προκύψει. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις λίγο ώστε να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα, όλα είναι ανοιχτά και όλα είναι στο παιχνίδι. Με σωστή και μεθοδική δουλειά μπορείς να καταφέρεις ακόμα και πράγματα που φαντάζουν ακατόρθωτα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − ten =