αρχικηVIRALΠως είναι να κερδίζεις ένα τζακπότ 122 εκατ. ευρώ; Ο άντρας που το πέτυχε το 2014, μιλά για το πως ξόδεψε τα χρήματα

Πως είναι να κερδίζεις ένα τζακπότ 122 εκατ. ευρώ; Ο άντρας που το πέτυχε το 2014, μιλά για το πως ξόδεψε τα χρήματα

Ο Νιλ Τρότερ κέρδισε στην λοταρία Eurormillions το 2014 περίπου 108 εκατ λίρες Αγγλίας. Δηλαδή περίπου 122 εκατ. ευρώ.

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του νέου υπερτυχερού που κέρδισε 171 εκατ λίρες Αγγλίας (191 εκατ ευρώ) και πέντε χρόνια μετά την εξαργύρωση του τυχερού δελτίου, αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΒΒC, για το πώς τα χρήματα αυτά άλλαξαν τη ζωή του αλλά και τι έκανε με αυτό το τεράστιο ποσό.

Όπως εξηγεί, του πήρε σχεδόν πέντε χρόνια για μπορέσει να βάλει τη ζωή του σε μια τάξη. «Ηταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστώ στο να έχω τόσα πολλά λεφτά». Βέβαια όλα αυτά τα χρήματα του επέτρεψαν να αγοράσει το σπίτι των ονείρων του και μια μεγάλη έκταση γης γύρω από αυτό, στην οποία περιλαμβάνεται και μια λίμνη.

Σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, υποστήριξε πως ίσως η μεγαλύτερη είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν πλέον να δουλεύει. «Ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Πολύ σύντομα ανακάλυψα πως το να κάθομαι στο σπίτι και να βλέπω τηλεόραση όλη μέρα θα ήταν βαρετό. Έτσι αγόρασα ένα σπίτι που ήθελε πολλή δουλειά. Και μάλλον μεγαλύτερο απ′ ό,τι σκόπευα να αγοράσω».

Επίσης, όπως είπε, μετά την απόκτηση όλων αυτών των εκατομμυρίων πήρε και έναν σκύλο, τη Μίλι, που σήμερα πηγαίνει πολλές βόλτες αφού ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του δεν χρειάζεται πλέον να εργάζονται και έχουν ελεύθερο χρόνο.

Ερωτηθείς για το τι τον έκανε να έκανε να αποφασίσει να μιλήσει δημόσια, είπε πως αν και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως η δική του, θα πρέπει κάποιος να κρύβει τα χρήματα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- ο ίδιος, πέντε χρόνια μετά, έχει συνειδητοποιήσει πως τόσα πολλά χρήματα είναι αδύνατον να τα κρύψει κανείς.

Τέλος, η δημοσιογράφος του θέτει το δεύτερο μεγαλύτερο ερώτημα (μετά το τι θα κάνει ή έκανες τα λεφτά που κέρδισες): ποιους βοήθησες; Σε ποιους έδωσες χρήματα; Όπως είπε τον πρώτο καιρό απέφυγε να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις. «Περίμενα αρκετό καιρό. Τελικά αποφάσισα πως θα βοηθούσα την αδερφή μου γιατί τα έφερνε δύσκολα βόλτα. Έτσι της αγόρασα ένα σπίτι. Βοηθήσαμε κάποιους ανθρώπους. Κάναμε αρκετά χωρίς να θέλουμε να δοθεί δημοσιότητα».

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 8 =