αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΠως είναι να κάνεις fashion blogging στην Ελλάδα (της κρίσης); Μια Ελληνίδα blogger μιλά στο It’s Possible

Πως είναι να κάνεις fashion blogging στην Ελλάδα (της κρίσης); Μια Ελληνίδα blogger μιλά στο It’s Possible

Στο εξωτερικό, τα παραδείγματα είναι πολλά. Βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι bloggers, έχουν πάρα πολλούς αναγνώστες και εισπράττουν πολλά χρήματα. Είναι το επάγγελμα τους. Κανονικά. Τι γίνεται, άραγε, στην Ελλάδα; Και μάλιστα σε μια οικονομικά δύσκολη περίοδο σαν αυτή που ζούμε;

Η fashion blogger, Θεώνη Αργυροπούλου, μιλά για όλα στο It’s Possible. Η ίδια δημιούργησε το blog Something Vogue. Πριν από μόλις 1,5 χρόνο. Εξηγεί ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας blogger, αποκαλύπτει τι δεν θα έκανε ποτέ, ενώ απαντά και στο ερώτημα για το αν αυτό που ονομάζουμε fashion blogger μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα.

Πόσο καιρό ασχολείστε με το fashion blogging και πως προέκυψε αυτή η ιδέα;

Από μικρή μου άρεσε να ασχολούμαι με τη μόδα. Απλά επειδή ζούσα σε επαρχεία τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα. Και γενικά στην Ελλάδα υπάρχουν λίγες σχολές που ασχολούνται με αυτό το θέμα και είναι ιδιωτικές, οπότε μεγαλώνοντας άφησα λίγο την ιδέα της μόδας να περάσει. Όταν ήρθα να σπουδάσω στην πρωτεύουσα όμως και ξεκίνησα να παρακολουθώ βιντεακια στο YouTube η όλη ιδέα επανήλθε ακόμα πιο έντονα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν ένιωθα άνετα να μιλάω μπροστά από μία κάμερα! Συνέχισα βέβαια να το ψάχνω. Ώσπου ανακάλυψα τον κόσμο του blogging. Δεν είχα ιδέα πραγματικά! Και έτσι έστησα και εγώ το δικό μου blog και το γέμισα με ό,τι μου αρέσει να ασχολούμαι πιο πολύ. Με το fashion blogging λοιπόν ασχολούμαι 1,5 χρόνο τώρα.

Για κάποιον πουν δεν γνωρίζει, τι ακριβώς κάνει ένας fashion blogger;

Το blog μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα online ημερολόγιο. Ένα site είναι στην ουσία απλά με πιο προσωπικό χαρακτήρα. Υπάρχουν βέβαια πολλών ειδών blogs που αφορούν διάφορα θέματα όπως μαγειρική, ομορφιά, υγεία ή μόδας στην δική μου περίπτωση. Σαν fashion Blogger κατά κύριο λόγο ασχολούμαι με τη μόδα, και μοιράζομαι με τους followers μου τα τελευταία trends που επικρατούν αναδεικνύοντας πάντα το προσωπικό μου στυλ. Μου αρέσει να δείχνω τα καθημερινά μου outfits και μέσα από αυτά οι readers μου να πάρουν ιδέες και να εμπνευστούν.

Μπορεί αυτή η δραστηριότητα να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα; Στο εξωτερικό έχουμε δει ότι σίγουρα συμβαίνει

Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα προχωράνε πολύ αργά. Όντως στο εξωτερικό θεωρείται βασικό επάγγελμα πολλών το blogging, μια ιδέα με την οποία πολλά brands εδω δεν έχουν ακόμα συμφιλιωθεί. Κατι το οποιο ειναι τελείως λάθος γιατί εγώ ας πούμε για να προετοιμάσω ένα άρθρο και να το φέρω στην τελική του μορφή μαζί με τη φωτογράφιση θέλω σίγουρα ένα 6ωρο. Κανονικό μεροκάματο σχεδόν χαχα! Και οι φωτογραφίες είναι επαγγελματικες. Δηλαδή, κάποια πράγματα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπ όψιν. Καποιες κοπέλες που ξέρω βέβαια έχουν κανονικά κάποιο εισόδημα από αυτό αλλά θέλει δουλειά και χρόνο. Σίγουρα μπορεί να γίνει η βασική δραστηριότητα κάποιου αρκεί τα πράγματα εδώ να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς .

Ποιο είναι το 1 πράγμα που δεν θα κάνατε ποτέ στο blog σας;

Δεν έχω κάνει και δεν πρόκειται να κάνω κάποια συνεργασία απλά και μόνο για να πάρω δωρεάν προϊόντα ή κάποια χρηματική αμοιβή.

Έχω απορρίψει πολλές φορές συνεργασίες με διάφορα brands από τα οποία εγώ σαν απλή Θεώνη δεν θα αγόραζα κάτι από αυτά. Δυστυχώς όμως αυτό είναι κάτι που γίνεται συχνά στον κόσμο του blogging. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να το εμπορευματοποιήσω αυτό που κάνω. Γιατί μετά από ένα σημείο και μετά χάνεται η αξιοπιστία στο συγκεκριμένο άτομο και υποβαθμίζεις και το ίδιο σου το blog με αυτόν τον τρόπο.

Εσείς ανεβάζεται πολύ συχνά υλικό στο blog αλλά και στα social media που το συνοδεύουν. Τελικά, αυτή η συχνή επαφή με το κοινό μπορεί να κάνει τη διαφορά;

Γενικά ανέβαζα 3 με 4 ποστ την εβδομάδα στο blog μου αλλά τελευταία λόγω κάποιων υποχρεώσεων ανεβάζω μόνο 2. Όσον αφορά τα social media, εκεί ναι είμαι ακόμα πιο ενεργή με καθημερινά ποστ. Ειδικά στην πλατφόρμα του instagram εκεί φτάνω και 2 ποστ τη μέρα προσπαθώντας να ‘ανακατέψω’ ομοιόμορφα εικόνες από την καθημερινή μου ζωή με πιο επαγγελματικές φωτογραφίες από τα άρθρα του blog. Σαφώς και είναι σημαντικό να αλληλεπιδράς με τους followers σου, στο κάτω- κάτω χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε το blog! Πρέπει να υπάρχει μια σχέση μαζί τους κάτι στο οποίο για να πω την αλήθεια, δυσκολεύομαι λίγο ακόμα! Αλλά προσπαθώ να βελτιωθώ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα;

Γενικά οι bloggers αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα άλλο αν δεν φαίνεται στις φωτογραφίες! Καιρικές συνθήκες, χρόνος, τεχνικά προβλήματα και άλλα πολλά.

Κάτι συγκεκριμένο δεν έχω αντιμετωπίσει αλλά έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με το θέμα της φωτογραφίας. Το blogging είναι κατά κύριο λόγο ‘ατομικό αθλημα ‘ αλλά ότι έχει να κάνει με τις φωτογραφίες είναι ομαδικό. Πρέπει τα δύο άτομα να λειτουργούν σαν ένας. Να καταλαβαίνει αυτός που είναι πίσω από την κάμερα τι ακριβώς ζητάει η blogger και να το αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο.

Σε τι στάδιο θα θέλανε να είστε, ως fashion blogger, σε 3 χρόνια από σήμερα;

Η αλήθεια είναι πως δεν σκέφτομαι πάρα πολύ το μέλλον. Εννοείται ότι θέλω να πάει καλά το blog μου αλλά για την ώρα κοιτάω να αφιερώσω λίγο παραπάνω χρόνο σε αυτό και να προσπαθήσω να βελτιωθώ σε πολλούς τομείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 3 =