αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως είναι να δουλεύεις remote από τις Μαλδίβες: Ένα ζευγάρι που είναι εκεί αυτή τη στιγμή, παραθέτει την εμπειρία του

Πως είναι να δουλεύεις remote από τις Μαλδίβες: Ένα ζευγάρι που είναι εκεί αυτή τη στιγμή, παραθέτει την εμπειρία του

Πως θα σου φαινόταν αν ήσουν τώρα στις Μαλδίβες και δούλευες remote από εκεί; Κάποιοι το κάνουν ήδη. Και τώρα παραθέτουν την εμπειρία τους.

Ο Καναδός ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης, Νιλ Βαν Μπιρς και η σύζυγός του Σαρμέιν Σάντεζ, αποφάσισαν να αγοράσουν ένα ετήσιο πακέτο διακοπών έναντι 30.000 δολαρίων, και να «αποβιβαστούν» στην εξωτική τοποθεσία.

Από τον περασμένο Δεκέμβρη, το ζευγάρι περνά τις μέρες του σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο με θέα τον ωκεανό συνδυάζοντας την τηλεργασία με την ψυχαγωγία και τη χαλάρωση.

Πως περνά η ημέρα εκεί; Ο Νιλ Βαν Μπιρς ξεκινά την ημέρα του με έναν καφέ. Και μετά κάθεται στον χώρο εργασίας του: Ένα γραφείο δίπλα σε ένα παράθυρο, με θέα στον ωκεανό. Στην συνέχεια ελέγχει τα emails του και κάνει μια διαχείριση, πριν φάει το πρωινό του. Το ζευγάρι περνά την υπόλοιπη ημέρα εξερευνώντας το νησί και κάνοντας δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, όπως κολύμπι, scuba diving, αλλά και μαθήματα μαγειρικής.

Οι δυο τους σχεδίαζαν να επισκεφτούν τις Μαλδίβες το καλοκαίρι του 2020 ωστόσο, η απότομη αύξηση των κρουσμάτων και το δεύτερο κύμα της πανδημίας ανέκοψε τα σχέδια τους με την Καναδική κυβέρνηση να προχωρά στην απαγόρευση των ταξιδιών.

Τον Δεκέμβριο, οι περιορισμοί άρχισαν να χαλαρώνουν ενόψει των Χριστουγέννων και το ζευγάρι έψαχνε τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό. Τότε είδαν την προσφορά για τις Μαλδίβες. «Ήξερα ότι δεν έχεις πολλές τέτοιες ευκαιρίες στη ζωή σου» λέει στο Business Insider ο Καναδός προσθέτοντας ότι είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο θέρετρο στο παρελθόν, γεγονός που καθόρισε την απόφασή του για να κάνει την κράτηση.

https://i.insider.com/60117dcd6dfbe10018e00334?width=800&format=jpeg&auto=webp

Όλες οι δραστηριότητες γίνονται σε εξωτερικούς χώρους μειώνοντας αισθητά τις πιθανότητες διασποράς του ιού- κάτι που ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο το ζευγάρι να λάβει αυτή την απόφαση και να εγκατασταθεί στις Μαλδίβες. Μάλιστα, η διεύθυνση του πολυτελούς ξενοδοχείου που μένουν, παρέχει σε όλους τους επισκέπτες το πρωτόκολλο ασφαλείας και διαβεβαιώνει ότι «έχει λάβει επιπλέον μέτρα για να ανταποκρίνεται στις συμβουλές και στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Υπηρεσίας Προστασίας Υγείας και των τοπικών αρχών στις Μαλδίβες».

Σημειώνεται ότι για να ταξιδέψει κάποιος στις Μαλδίβες αυτή τη στιγμή, πρέπει να έχει στα χέρια του αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο να έχει γίνει το πολύ 96 ώρες πριν την άφιξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =