αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως δύο συμμαθητές στο λύκειο έγιναν οι μεγαλύτεροι επενδυτές Bitcoin

Πως δύο συμμαθητές στο λύκειο έγιναν οι μεγαλύτεροι επενδυτές Bitcoin

Οι 34χρονοι Κάιλι Ντέιβις και Σου Ζου γνωρίστηκαν όταν φοιτούσαν ακόμη στο λύκειο, ύστερα σπούδασαν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και μετά συγκατοίκησαν ως νεαροί επαγγελματίες στην τράπεζα Credit Suisse. 

Tότε σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια επενδυτική εταιρεία – και όλο αυτό συνέβη στο τραπέζι της κουζίνας του διαμερίσματος που μοιράζονταν τότε το 2012. Η εταιρεία τους ακούει στο όνομα Three Arrows Capital. 

Σήμερα έχουν εξελιχθεί στους μεγαλύτερους επενδυτές σε ψηφιακά κρυπτογραφημένα νομίσματα στον κόσμο, διατηρώντας ένα χαρτοφυλάκιο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βέβαια, τον τελευταίο καιρό, οι επενδύσεις τους δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα, με αφορμή δηλώσεις του μεγιστάνα Ελον Μασκ, ο οποίος, αν και αρχικά θιασώτης του bitcoin (του διασημότερου κρυπτογραφημένου νομίσματος στον κόσμο), κατόπιν εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την παραγωγή του. Δυσμενώς λειτούργησαν και οι προειδοποιήσεις από το Πεκίνο σχετικά με τους κινδύνους των πληρωμών σε ψηφιακά νομίσματα, καθώς και η αναστάτωση από τα αμφίσημα ή αντιφατικά μηνύματα του Μασκ. 

Για τον Κάιλι Ντέιβις, έναν πρώιμο επενδυτή στο χώρο των ψηφιακών νομισμάτων και οπαδό της τεχνολογίας τους, η πρόσφατη αστάθεια είναι απλώς προσωρινή, που πιθανώς θα μπορούσε να τρομάξει νέους επενδυτές, αλλά όχι κάποιους που έχουν ζήσει πολύ πιο ταραγμένες φάσεις στην ιστορία του. Οπως εξηγεί, «αυτήν τη στιγμή το bitcoin έχει μειωθεί κατά 30% από τα υψηλότερα επίπεδά του. Ωστόσο, δεν βλέπω ότι συμβαίνει κάτι τόσο τρομακτικό».

Πρώην χρηματιστές στην τράπεζα Credit Suisse, οι Ντέιβις και Ζου συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πρωτοπόρους της Γουόλ Στριτ που ενστερνίστηκαν τα κρυπτογραφημένα νομίσματα, μαζί με τον Νταν Μόρχεντ των κεφαλαίων Pantera Capital και τον Μάικ Νόβογκρατζ των Galaxy Digital. 

Σήμερα πλέον, θεσμικοί επενδυτές, μικροεπενδυτές και τράπεζες στρέφονται σε αυτό το επενδυτικό προϊόν. 

Οπως αναφέρει το Bloomberg, ο πλούτος των πρώτων επενδυτών σε ψηφιακά νομίσματα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε πραγματικά δολάρια μέσω αρχικών δημόσιων προσφορών ή σύστασης εταιρειών, που αποφέρουν παραδοσιακά έσοδα. 

Ο Μπράιαν Αρμστρονγκ, ένας από αυτούς, είχε συνιδρύσει την εταιρεία Coinbase Global, ένα είδος πορτοφολιού για ψηφιακά νομίσματα, και έχει μπει στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg με περιουσία 9,3 δισ. δολαρίων. 

Οι Ντέιβις και Ζου, τέλος, δεν έχουν αποκαλύψει τη δική τους, αν και έγινε γνωστό πως η εταιρεία τους κατέχει το 5,6% στο Grayscale Bitcoin Trust, έναν επενδυτικό οίκο 22 δισ. δολαρίων που επενδύει αποκλειστικά στα κρυπτογραφημένα νομίσματα.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 8 =