αρχικηVIRALΠως δημιουργήθηκε η σκακιέρα γίγας που βλέπουμε στο Παλαιό Φάληρο

Πως δημιουργήθηκε η σκακιέρα γίγας που βλέπουμε στο Παλαιό Φάληρο

Η πρόσβαση στην σκακιέρα είναι πολύ εύκολη, αφού είναι δίπλα στη στάση του τραμ «Μπάτης». Είναι το γήπεδο των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου, το σήμα κατατεθέν τους. Εκεί ξεχνούν κάθε έγνοια που ταλανίζει το μυαλό τους, χαλαρώνουν, συναντούν τους φίλους τους και συζητούν για ποικίλα θέματα.

Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η υπέροχη σκακιέρα με τη μαγευτική θέα της θάλασσας; Οι παλιοί σκακιστές ήταν μέλη του συλλόγου ΠΕΡΑ, αλλά ο σύλλογος έκλεισε τη δεκαετία του΄80 και εκείνοι ξεκίνησαν την αναζήτηση για ένα μέρος που θα συνεχίσει να πραγματώνεται το πάθος τους. Ρώτησαν λοιπόν, το δήμαρχο του Πειραιά, καθώς είχε στήσει μια όμορφη σκακιέρα στην πλατεία Κοραή. Το κόστος ήταν μεγάλο, αφού μόνο τα πιόνια κόστιζαν τότε 420.000, αλλά δεν πτοήθηκαν και τα αγόρασαν για τη δική τους σκακιέρα, όπως αναφέρει το nou-pou.gr.

Οι περισσότεροι θαμώνες είναι πια σταθεροί. Οι ώρες που παίζουν είναι κυρίως απογευματινές μετά τις 18:00, μαζί με το ηλιοβασίλεμα. Είναι πράγματι μαγευτική εκείνη η ώρα και ακόμη πιο φαντασμαγορική η θέα που προσφέρει το σημείο που έχει τοποθετηθεί η υπαίθρια σκακιέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − five =