αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως «βραχυκύκλωσαν» τα κούριερ

Πως «βραχυκύκλωσαν» τα κούριερ

Η παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, η αυξημένη ζήτηση λόγω του εκπτωτικού θεσμού της Black Friday, αλλά και ενόψει των Χριστουγέννων έφερε βραχυκύκλωμα στα κούριερ, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η διαχείριση του αυξημένου όγκου. Είναι ενδεικτικό ότι εν μέσω καραντίνας ο ημερήσιος αριθμός παραγγελιών έχει αγγίξει τις 200.000, όταν, κατά μέσον όρο, δεν είχε ξεπεράσει τις 140.000 στο πρώτο «απαγορευτικό», όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Με άλλα λόγια, η ζήτηση, σε σχέση με την περασμένη άνοιξη, είναι αυξημένη έως και κατά 50%, καθιστώντας δυσκολότερη τη διαχείρισή της. Και αυτό διότι πριν από το «απαγορευτικό» καμία εταιρεία δεν ήταν σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια το μέγεθος της ζήτησης, ενώ όταν οι παραγγελίες πέφτουν… βροχή, η άμεση εξυπηρέτησή τους είναι δύσκολη. Απαιτούνται περισσότεροι εργαζόμενοι, σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος των ταχυμεταφορών, οι οποίοι ακόμη κι αν βρεθούν, χρειάζεται να παρέλθει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ωσότου να εκπαιδευτούν. 

Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι απαιτείται ένας μήνας εκπαίδευσης ωσότου ένας νεοπροσληφθείς να εκπαιδευτεί και να είναι σε θέση να αναλάβει καθήκοντα, με την αύξηση κατά 50% των παραγγελιών να μεταφράζεται σε 4.500 περισσότερες προσλήψεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eleven =