αρχικηVIRAL«Πως βρίσκω πάντα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια»: Ένας 35χρονος CEO εταιρίας με ξενοδοχεία δίνει 5 συμβουλές

«Πως βρίσκω πάντα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια»: Ένας 35χρονος CEO εταιρίας με ξενοδοχεία δίνει 5 συμβουλές

Αν ετοιμάζεσαι για το επόμενο ταξίδι σου, ίσως αξίζει να ακούσεις τις συμβουλές του Kyle Hotchkiss. Είναι ο ιδρυτής και CEO του Grand Tour Hospitality, μίας εταιρείας με ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ο 35χρονος, έμαθε τη δουλειά ταξιδεύοντας συχνά σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στο Λονδίνο και το Παρίσι, από τη Νέα Υόρκη, όπου ζει.

Μιλώντας τώρα στο Bloomberg παραθέτει 5 συμβουλές.

1. Κρατήστε το παλιό σας κινητό ως εφεδρικό για τα ταξίδια

Όπως είπε ο Carone μιλώντας στο Bloomberg, μια φορά στο Παρίσι, έχασε το τηλέφωνό του και έπρεπε να ξοδέψει 2.000 δολάρια για ένα νέο iPhone. Του έκλεψαν επίσης ένα τηλέφωνο στην παραλία του Ρίο – ήταν μια ολόκληρη ομάδα παιδιών που ήρθε και του πήρε το τηλέφωνο από το χέρι – και μία ακόμη συσκευή του βυθίστηκε στο Αιγαίο. Ένα άλλο τηλέφωνο πετάχτηκε από την πλάτη ενός αλόγου σε παραλία του Μεξικού. Έπρεπε να γυρίσει το άλογο και να ψάξει για το κινητό, αλλά δεν τα κατάφερε. Από τότε, κρατάει πάντα τα παλιά του κινητά, και τα παίρνει μαζί του στα ταξίδια ως εφεδρικά.

2. Η λύση για το jet lag είναι ο σωστός προγραμματισμός

Ο Carone δεν κοιμάται καλά στα αεροπλάνα. Οι περισσότερες πτήσεις προς την Ευρώπη καταλήγουν να είναι πολύ σύντομες για μια σωστή ξεκούραση. Αντίθετα, υπολογίζει έτσι τις ώρες, ώστε όταν φτάνει στον προορισμό του, να είναι απόγευμα με βάση την τοπική ώρα, αλλά στη δική του ζώνη, να είναι ώρα που θα κοιμόταν. Με αυτό τον τρόπο, είναι κουρασμένος, κοιμάται κατευθείαν και φτιάχνει τον ύπνο του για τις υπόλοιπες μέρες.

Όπως λέει, ναι, μπορεί να χάνεται η πρώτη μέρα κατά το ήμισυ, αλλά είναι πολύ καλύτερο από το να κυκλοφορεί κανείς σαν ζόμπι στο Παρίσι, προσπαθώντας να φερθεί φυσιολογικά.

3. Αυτός είναι ο τρόπος για φθηνά ταξίδια

Αν ταξιδεύει για αναψυχή και έχει λίγες μέρες στη διάθεσή του, χρησιμοποιεί πάντα το Google Flights για να βρει την πόλη στην Ευρώπη με τις φθηνότερες πτήσεις. Ο ίδιος προτείνει να πληκτρολογήσει κανείς την πόλη του, όπως η Νέα Υόρκη, και στη συνέχεια, για τον προορισμό, να βάλει απλώς «Ευρώπη». Θα συμπληρωθούν αυτόματα απευθείας πτήσεις προς Βαρκελώνη, Μιλάνο, Πράγα ή Βερολίνο. Από εκεί, επιλέγει την καλύτερη προσφορά και, στη συνέχεια, μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε προορισμό, μέσω μιας low cost αεροπορικής εταιρείας, όπως η EasyJet ή η Wizz.

Κάθε Αύγουστο ταξιδεύει στην Πάτμο και τον τελευταίο καιρό αποφεύγει το δρομολόγιο Νέα Υόρκη-Αθήνα, όπως λέει. Αντιθέτως, πηγαίνει στο Βερολίνο, μετά πετάει με μια φθηνή αεροπορική εταιρεία στην Κω, από όπου παίρνει το πλοίο.

Στον δρόμο της επιστροφής, χρησιμοποιεί έναν ιστότοπο που ονομάζεται Kiwi, όπου μπορεί κανείς να κατευθυνθεί από την Ευρωπη, σε όποιο μέρος θέλει, βρίσκοντας τα φθηνότερα εισιτήρια.

4. Οι ντόπιοι προτείνουν τα καλύτερα μέρη για φαγητό

Όπως λέει ο Carone συνήθως πηγαίνει σε ένα εστιατόριο που του έχει συστήσει κάποιος, και από εκεί θα ρωτήσει κάποιον άλλον για το πού να πάει την επόμενη μέρα. Οι ντόπιοι δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, τονίζει.

5. Το κόλπο για μια υπερβολικά φθηνότερη θέση business

Όταν πετούσε στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας, τα εισιτήρια της business class ήταν 10.000 δολάρια. Ο ίδιος αρνούνταν να πληρώσει αυτό το ποσό, αλλά δεν ήθελε να χάσει την εμπειρία ενός πιο άνετου ταξιδιού. Έκανε κράτηση σε μία οικονομική θέση και έπειτα αναβάθμισε τη θέση του στο check in. Με αυτό τον τρόπο, το εισιτήριο κόστισε 800 δολάρια, και οι δύο αναβαθμίσεις από 600 επιπλέον δολάρια. Συνολικά κατέληξε να πληρώνει 2.000 δολάρια για το ταξίδι αντί για 10.000. Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, συχνά δεν κάνουν την ίδια προσφορά, αφού δεν δίνουν την επιλογή αναβάθμισης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =