αρχικηVIRALΠως βγήκε η έκφραση «το μαρτύριο της σταγόνας». Ήταν πραγματικό βασανιστήριο

Πως βγήκε η έκφραση «το μαρτύριο της σταγόνας». Ήταν πραγματικό βασανιστήριο

Σίγουρα έχεις ακούσει την έκφραση «το μαρτύριο της σταγόνας». Σήμερα χρησιμοποιείται μεταφορικά, για να περιγράψει μια δύσκολη παρατεταμένη κατάσταση. Ωστόσο, κάποτε ήταν… κυριολεκτικό.

Το μαρτύριο της σταγόνας ή κινέζικο βασανιστήριο, δεν είχε καμία σχέση με την ασιατική χώρα. Πώς το νερό χρησιμοποιήθηκε ως μέθοδος βασανισμού με τρομερά επώδυνα αποτελέσματα.

Στο βασανιστήριο της σταγόνας, το θύμα είναι δεμένο και στο κούτελο του πέφτει ανά τακτά διαστήματα μία σταγόνα νερού για αόριστο χρόνο. Αυτή η συνεχής ροή είναι ικανή να επιφέρει τρέλα, η σταγόνα μετά από λίγο μοιάζει με βαριοπούλα ενώ υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο βασανιστήριο δεν αντέχεται περισσότερο από δύο εβδομάδες. Το βασανιστήριο είναι γνωστό και ως Κινεζικό βασανιστήριο, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα της Ασίας. Η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε το βασανιστήριο ήταν τον 16ο αιώνα στην Ιταλία. Ο Ιταλός δικηγόρος και το κόλπο του Χουντίνι Στην Ιταλία του 16ου αιώνα, ένας δικηγόρος με το όνομα Ιππόλυτος ντε Μαρσίγιες παρατήρησε κάτι παράξενο. Όταν σταγόνες νερού έπεφταν με μια συγκεκριμένη συχνότητα πάνω σε μία πέτρα, είδε σταδιακά την αλλοίωση της πέτρας, ένα «γούβωμα» στο σημείο που έπεφτε το νερό. Αναρωτήθηκε αν το νερό θα είχε την ίδια επίδραση και στο ανθρώπινο κρανίο. Το βασανιστήριο με τη σταγόνα έμεινε γνωστό και ως Κινεζικό Βασανιστήριο με Νερό, εξαιτίας ενός νούμερου που πραγματοποίησε ο Χάρι Χουντίνι το 1903 Φυσικά, το νερό δεν μπορούσε να διαπεράσει τη σάρκα, αλλά τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου βασανιστηρίου ήταν περισσότερο ψυχολογικά. Οι βασανιστές έδεναν το θύμα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πλήρως ακινητοποιημένο. Το μόνο που μπορούσε να δει ήταν μια κάνουλα ακριβώς πάνω από το κούτελό του. Το τι περιείχε δεν το μάθαινε μέχρι να πέσει στο κεφάλι του το υγρό. Η αγωνία που ένιωθε μην ξέροντας τι θα αντιμετωπίσει ήταν πολύ επώδυνη.

Όταν οι σταγόνες έπεφταν στο κεφάλι του αρχικά δεν ένοιωθε τίποτα επώδυνο. Μετά από λίγη ώρα όμως ο πόνος ήταν αφόρητος. Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες ότι έπειτα από λίγες ώρες, το θύμα βίωνε σπασμούς, είχε παραισθήσεις και έντονο πονοκέφαλο. Μία φορά έχει καταγραφεί και πληγή στο κούτελο μετά από μέρες του βασανιστηρίου με το νερό….

Πηγή: Και άλλη άχρηστη πληροφορία της ημέρας – Daily Trivia

Το μαρτύριο της σταγόνας ή κινέζικο βασανιστήριο, δεν είχε καμία σχέση με την ασιατική χώρα. Πώς το νερό χρησιμοποιήθηκε…

Gepostet von Και άλλη άχρηστη πληροφορία της ημέρας – Daily Trivia am Dienstag, 28. Juli 2020
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 2 =