αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως βγάζω 6.000 δολάρια τον μήνα μέσω του Upwork ως freelancer»: Ένας 31χρονος εξηγεί

«Πως βγάζω 6.000 δολάρια τον μήνα μέσω του Upwork ως freelancer»: Ένας 31χρονος εξηγεί

Ξεκίνησε να δουλεύει ως freelancer μέσω της γνωστής πλατφόρμας Upwork, το 2018. Σήμερα, έχει καταφέρει να βγάζει χιλιάδες ευρώ τον μήνα, και να είναι αυτή η βασική δουλειά του. «Από τότε, μπόρεσα να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο για τέσσερα χρόνια, να ζω όπου θέλω και να κερδίζω περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε δουλειά που είχα ποτέ, μόνο μέσω του Upwork», λέει 0 31χρονος Chad Wyatt. Ο οποίος είναι content marketer με εστίαση στο SEO.

Αρχικά, η εξοικείωση με την πλατφόρμα ήταν δύσκολη. Όπως εξηγεί ο ίδιος στο Business Insider, το να ξεκινήσεις να δουλεύεις online χωρίς εμπειρία δεν είναι εύκολο. Και ξόδεψε αρκετό χρόνο για να μάθει το πως θα προσελκύει σωστά τους πελάτες και πως να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες.

«Ξεκίνησα προσφέροντας υπηρεσίες που βασίζονται σε περιεχόμενο. Αυτό περιλάμβανε σύντομες εργασίες γραφής, όπως blog posts, διόρθωση, έρευνα key words, περιγραφές καταχωρίσεων στο Airbnb και περιγραφές προϊόντων. Τότε άρχισα να ξοδεύω περισσότερες από πέντε ώρες κάθε μέρα μαθαίνοντας SEO και δοκιμάζοντας μεθόδους στα δικά μου websites για να αναπτύξω νέες δεξιότητες. Χρησιμοποίησα το YouTube, τα podcast, το Google documentation, τους κορυφαίους οδηγούς του κλάδου όπως το Ahrefs και το Search Engine Journal και άρθρα ειδήσεων, ως πόρους» εξηγει.

«Οι υπηρεσίες μου τώρα είναι παρόμοιες με εκείνες που ξεκίνησα, εκτός από το ότι προσφέρω πιο εις βάθος γνώση του SEO και είμαι πιο έμπειρος στη γραφή, κάτι που μου επιτρέπει να χρεώνω περισσότερα για τις υπηρεσίες μου. Η ωριαία τιμή μου ξεκίνησε από 20 $ την ώρα και τώρα είναι στα 40-70 $ την ώρα. Κάθε συμφωνία είναι διαφορετική και οι ωριαίες χρεώσεις διαπραγματεύονται ξεχωριστά με κάθε πελάτη», λέει ο 31χρονος.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρος: Για να φτάσεις να βγάζεις πολλά χρήματα ως freelancer, πρέπει να δουλεύεις πολλές ώρες. Με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι εργάζεται περίπου 80 ώρες ανά εβδομάδα. «Εργάζομαι για τα πιο μακροπρόθεσμα projects μου κατά τη διάρκεια της ημέρας και για τα έκτακτα, βραχυπρόθεσμα έργα τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα» σημειώνει.

Όσο για τα εισόδημα του; Ο ίδιος λέει: «Συνολικά, έχω κερδίσει περισσότερα από 100.000 $ στο Upwork από τότε που ξεκίνησα το 2018. Στα μέσα του 2021 άρχισα πραγματικά να επικεντρώνομαι στην ανάπτυξη. Στην αρχή, δεν κέρδιζα πολλά, επομένως σχεδόν 70.000 $ από αυτά τα κέρδισα από τον περασμένο Απρίλιο έως τώρα. Οι μέσες μηνιαίες αποδοχές μου κυμαίνονται από 4.000 $ έως 6.000 $ ανάλογα με τα έργα που αποφασίζω να αναλάβω».

Το Upwork είναι η κύρια πηγή εισοδήματός του. Αλλά δεν μένει εκεί. Έχει βρει πελάτες μέσω του LinkedIn, του Facebook ή ακόμα και με συστάσεις από στόμα σε στόμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που κάνει την διαφορά είναι η επικοινωνία με τον πελάτη. «Πολλοί freelancers χρησιμοποιούν έτοιμα templates και στέλνουν μονολεκτικές απαντήσεις στους πελάτες, αλλά αυτό δεν σε οδηγεί στο να πάρεις τη δουλειά» τονίζει. Και συμπληρώνει: «Όταν ξεκίνησα, αφιέρωσα χρόνο για να καταλάβω τι αναζητούσαν οι πελάτες και πώς επικοινωνούσαν, και ξεπέρασα τα όρια για να αποδείξω ότι ήμουν το άτομο για τη δουλειά παρέχοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση έργου».

«Η βελτιστοποίηση του προφίλ σας είναι επίσης απαραίτητη. Είχα έναν βαρετό ‘τοίχο’ κειμένου χωρίς λέξεις-κλειδιά και τίποτα που να ξεχωρίζει. Στη συνέχεια πρόσθεσα emojis, μια συναρπαστική εισαγωγή με δύο προτάσεις, ένα highlight των διακρίσεων μου, τις συστάσεις μου και μια cover φωτο όπου φαίνομαι φυσικός και επαγγελματίας», λέει.

Η προσθήκη key words σάς βοηθά να εμφανίζεστε στις “προτάσεις ελεύθερου επαγγελματία”, όταν ο πελάτης αναζητά άτομα για το Χ έργο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα βίντεο επειδή επιτρέπει στους πελάτες να δουν ποιοι είστε και προσθέτει ένα ανθρώπινο στοιχείο στη διαδικασία.

Και μην περιμένεις να φτάσεις στην επιτυχία… μέσα σε μία νύχτα. «Μια άλλη συμβουλή: Μην τα παρατάτε. Η αγορά των ελεύθερων επαγγελματιών είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Πρέπει να γίνετε ανταγωνιστικοί με χαμηλότερες τιμές για να ξεκινήσετε και να αποκτήσετε φήμη και κριτικές. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να αναλάβετε το πρώτο σας project, αλλά πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν πριν φτάσουν καν εκεί», λέει ο Chad Wyatt.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να «πληρώνεις πρώτα τον εαυτό σου»: Μια μέθοδος για να βάλεις αρκετά χρήματα στην άκρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =