αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως βγάζω 5.000 δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα, ταξιδεύοντας στον κόσμο»: Ένας digital νομάς αποκαλύπτεται

«Πως βγάζω 5.000 δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα, ταξιδεύοντας στον κόσμο»: Ένας digital νομάς αποκαλύπτεται

Υπάρχει μια νέα τάση επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν «τρέχουν» απλά τις πετυχημένες επιχειρήσεις τους. Αλλά τις διαχειρίζονται ενώ ταξιδεύουν. Είναι οι λεγόμενοι ψηφιακοί νομάδες, για τους οποίους έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Ένας από αυτούς είναι ο
Timothy Sykes. Ο οποίος έχει την δική του ιδιαίτερη business ιστορία. «Βγάζω περίπου 5.000 δολάρια την εβδομάδα, καθώς ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και εμπορεύομαι penny stocks» τονίζει ο ίδιος στο αμερικανικό Entrepreneur.com. Με απλά λόγια, ασχολείται με μετοχές μικρών εταιριών, με χαμηλές τιμές.

«Η ομορφιά της εργασίας μου, όπως κάνουν και άλλοι, είναι ότι μπορείς να εργαστείς σχεδόν από οποιαδήποτε τοποθεσία», υπογραμμίζει.

Και συμπληρώνει: «Το κύριο πράγμα που χρειάζεστε για να οικοδομήσετε μια επιχείρηση καθώς ταξιδεύετε είναι η πειθαρχία». Μπορεί να ταξιδεύεις σε καταπληκτικές τοποθεσίες, όμως πρέπει να βάζεις πρώτα τη δουλειά. Δεν είσαι… ένας τουρίστας που απλά γυρνά τον κόσμο. «Είναι εύκολο να παγιδευτείτε στον ενθουσιασμό του ταξιδιού και τους πιθανούς περισπασμούς που έρχονται μαζί του. Κοιτάξτε το ταξίδι σας ως συμπλήρωμα στη δουλειά σας, όχι ως κάτι που θα αποσπάσει την προσοχής σας», λέει ο ψηφιακός νομάς.

Στην εποχή μας, είναι εύκολο να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις μια επιχείρηση, ενώ εργάζεσαι εξ αποστάσεως. Αρκεί βέβαια να μην χρειάζεται η φυσική παρουσία σου σε κάποιο γραφείο ή σε ραντεβού με πελάτες.

Μην μπερδεύεσαι όμως. Το ότι θα ξεκινήσεις να δουλεύεις ως ψηφιακός νομάς, δεν σημαίνει ότι θα είσαι χαλαρός. «Η εργασία δεν αλλάζει επειδή ταξιδεύετε. Υπάρχουν ακόμα τραπεζικοί λογαριασμοί για τη διαχείριση των αρμοδιοτήτων που πρέπει να φροντίσετε. Μην υποτιμάτε το πόση σκληρή δουλειά χρειάζεται» τονίζει ο Timothy Sykes.

Μια ακόμα συμβουλή: Μην έχεις μόνο μια ροή εισοδήματος. Όπως εξηγεί ο Sykes, δεν ασχολείται μόνο με την διαχείριση μετοχών, για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Δεν πρέπει να βάζεις όλα τα αυγά κάτω από την ίδια μασχάλη. Μπορεί μια επιχείρηση ή μια επένδυση σου να μην πετύχει. Πρέπει να είσαι έτοιμος και για αυτό. Να έχεις μια έτοιμη εναλλακτική. Όσο για το ποια στοιχεία χρειάζεσαι για να γίνεις ένας πετυχημένος ψηφιακός νομάς, ο Sykes τα συμπεριλαμβάνει όλα σε μια φράση: «Με το συνδυασμό της σκληρής δουλειάς, της πειθαρχίας και της θέλησης για επιτυχία, είστε ήδη καλά στο δρόμο για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =